Kuva: Bildbyrån

Maajoukkuedebyyttinsä syyskuussa Walesia vastaan tehnyt Carljohan Eriksson on tällä hetkellä aivan käsittämättömässä vireessä. Mjällby AIF:ia edustava suomalaisvahti pelasi sunnuntaina jo uskomattomasti kuudennen nollapelinsä putkeen Ruotsin Allsvenskanissa, kun hänen joukkueensa kaatoi IF Elfsborgin kotonaan 4–0.

Mjällby sai otteluun loistavan alun, kun hyökkääjä Sam Johnson vei kotijoukkueen johtoon jo 12 minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen ottelu eteni melko tasaisissa merkeissä toisen puoliajan alkuun asti, jolloin tauolla Johnsonin korvannut Jacob Bergström tuplasi Mjällbyn johdon. Ottelun lopussa kotijoukkue vielä kaunisteli lukemia kahdella lisämaalilla.

Erikssonille merkattiin ottelussa kolme torjuntaa. Helsinkiläisen selän taakse on tehty maali viimeksi 15. päivä elokuuta, jolloin Djurgården haki Mjällbystä 0–1 vierasvoiton. Tämän jälkeen suomalainen on pelannut Ruotsin pääsarjassa yli 600 minuuttia päästämättä maaliakaan. Edellisellä kierroksella Eriksson valittiin myös Allsvenskanin tähdistökentälliseen.

Mjällbyllä on 21 ottelun jälkeen kasassa yhtä monta pistettä, millä joukkue on Allsvenskanin kahdentenatoista. Suoran putoajan paikalle on matkaa viisi pistettä. Tällä hetkellä pudotuskarsintaan on joutumassa Degerfors IF 18 pisteellä. Joukkueella on kuitenkin ottelu Mjällbyä vähemmän pelattuna. Allsvenskanissa pelataan 30 kierrosta.

Jos Erikssonin maajoukkuedebyytti Walesia vastaan lasketaan mukaan, oli nollapeli maalivahdille jo seitsemäs putkeen. Jo neljättä vuottaan Ruotsissa pelaava maalivahti nousi hieman yllättäenkin Huuhkajien kolmosvahdiksi syyskuun maaotteluihin, mutta esiintyi heti debyytissään vakuuttavasti.

Tämänhetkisillä otteilla Markku Kanervan on vaikea sivuuttaa Erikssonia myöskään lokakuun otteluihin kokoonpanoa valitessa. Peliaikaa MM-karsinnoissa Erikssonille kuitenkaan tuskin on luvassa, sillä Huuhkajien ykkösvahdin tonttia hallitsee itse oikeutetusti Lukas Hradecký.

Huuhkajien joukkue MM-karsintaotteluihin Ukrainaa ja Kazakstania vastaan nimetään alkavalla viikolla.