Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit aloittaa MM-karsintaurakkansa tänään Slovakiaa vastaan. Ottelu pelataan Turun Veritas-stadionilla ja se alkaa klo 18.15. Liput otteluun voi ostaa täältä. Ottelun voi myös katsoa suorana maksutta sekä Yle TV2 -kanavalta että Yle Areenasta.  

 

Valmistautumisjakso sujunut hyvin

Arvokisapaikkaan alkuvuonna päättyneiden EM-karsintojen jälkeen Helmareita odottaa uusi urakka, kun MM-karsinnat alkavat Suomen osalta tänään Turussa. Joukkue on ehtinyt leireillä yhdessä jo viikon ajan, ja päävalmentaja Anna Signeul on tyytyväinen joukkueen valmistautumisjaksoon.

– On mennyt todella hyvin ja tunnelma on positiivinen. Ehdimme harjoitella paljon ja käydä läpi jokaisen peliosuuden. Olemme mielestäni tehneet kaiken, mitä halusimmekin tehdä harjoituskentällä ennen tulevaa ottelua, Signeul sanoo Palloliiton sivuilla.

Seuraava kotiottelu Olympiastadionilla

MM-lopputurnaus pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa heinä-elokuun vaihteessa kesällä 2023. Mukana on ensimmäistä kertaa naisten jalkapallohistoriassa 32 maata.

Suomi pelaa samassa karsintalohkossa Slovakian, Irlannin, Georgian ja Ruotsin kanssa. Helmareiden toinen kotiottelu karsinnoissa pelataan Olympiastadionilla Irlantia vastaan 26. lokakuuta. Tiedot ottelun lipunmyynnistä julkaistaan myöhemmin.

Joukkue koostuu tutuista nimistä

Helmarit on leireillyt kuluneen viikon 24 pelaajan ringillä. Lisäksi joukkueeseen nimetyistä pelaajista Jenny Danielsson ja Eva Nyström joutuivat jättämään leirin väliin flunssaoireiden takia. Heidi Kollanen liittyi ryhmän vahvuuteen muuta joukkuetta myöhemmin. Debytantteja ei Slovakia-otteluun nimetyssä joukkueessa ole.

Suomen joukkue syyskuun MM-karsintaotteluun Slovakiaa vastaan:

Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC
Anna Tamminen, Hammarby IF
Paula Myllyoja, RCD Espanyol
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Anna Westerlund, Åland United
Anna Auvinen, UC Sampdoria
Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
Emma Koivisto, Brighton and Hove Albion
Tuija Hyyrynen, Juventus FC
Nora Heroum, SS Lazio
Eveliina Summanen, Kristianstads DFF
Emmi Alanen, Växjö DFF
Ria Öling, FC Rosengård
Adelina Engman, Växjö DFF
Juliette Kemppi, Växjö DFF
Jutta Rantala, Kristianstads DFF
Amanda Rantanen, KIF Örebro
Sanni Franssi, Real Sociedad
Vilma Koivisto, Umeå IK
Essi Sainio, HJK
Julia Tunturi, Vittsjö GIK
Iina Salmi, Valencia CF
Linda Sällström, HJK
Heidi Kollanen, KIF Örebro


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth