Kuva: Wallpaperflare.com

Jalkapallokauden 2021–22 europelien lohkovaiheet pyörähtävät käyntiin tänään. Eurokauden saavat kunnian avata Manchester United ja Young Boys, jotka kohtaavat Sveitsissä klo 19.45, sekä Sevilla ja Red Bull Salzburg, jotka ottavat yhteen samaan aikaan Sevillassa miesten Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen otteluissa.

Miesten Mestarien liigan lohkovaiheessa mukana kaksi suomalaista

Miesten Mestarien liigassa pelaa tällä kaudella kaksi suomalaista. Niklas Moisanderin edustama Malmö selvitti tiensä kilpailun lohkovaiheeseen ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Karsintavaiheessa Malmö kaatoi tieltään latvialaisen Riga FC:n, HJK:n, skotlantilaisen Rangersin sekä bulgarialaisen Ludogoretsin.

Toinen lohkovaiheeseen nimetty suomalainen on Chelsean 19-vuotias maalivahti Lukas Bergström, joka nostettiin täksi kaudeksi edustusjoukkueen mukaan. Peliaikaa ei Bergströmille liene Mestarien liigassa luvassa, mutta jo nimeäminen ryhmään osoittaa, kuinka paljon Lontoossa nuorukaista arvostetaan.

Malmö aloittaa Mestarien liiga -kautensa tänään klo 22.00 kohtaamalla kotikentällään Juventuksen. Ottelu on Huuhkajien entisen kapteenin ensimmäinen Mestarien liigassa sitten syksyn 2014. Chelsea kohtaa samaan aikaan kotikentällään Pietarin Zenitin.

Myös Eurooppa-liigassa nähdään suomalaisduo

Myös Eurooppa-liigassa nähdään kaksi suomalaista. Sekä Malmölle pudonneen Rangersin Glen Kamara että Bayer Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecký tulevat pelaamaan tällä kaudella maanosan kakkoskilpailun lohkovaiheessa.

Bayer Leverkusen aloittaa eurokautensa tämän viikon torstaina kohtaamalla kotistadionillaan unkarilaisen Ferencvárosin klo 19.45. Kamara on puolestaan tulessa paria tuntia myöhemmin, kun Rangers saa vieraakseen ranskalaisen Lyonin. Ottelu alkaa klo 22.00.

Konferenssiliigassa nähdään Huuhkajat-pelaajia HJK:n ulkopuoleltakin

Konferenssiliigassa on tarjolla suomalaisväriä oikein urakalla, sillä HJK teki kesän karsinnoissa suomalaisittain historiallisen tempun selviämällä ensimmäistä kertaa koskaan pelattavan kilpailun lohkovaiheeseen. Klubi pääsee vielä pelaamaan eurokautensa ensimmäisen ottelun kotonaan, kun se kohtaa torstaina klo 19.45 itävaltalaisen LASK:n Helsingissä. HJK:n riveissä Konferenssiliigaa pelaavat muun muassa maajoukkuepelaajat Tim Sparv ja Daniel O’Shaughnessy.

Lisäksi suomalaisväriä Konferenssiliigaan tuovat kyproslaisen Anorthosis Famagustan Paulus Arajuuri sekä TsSKA Sofian Thomas Lam. Kumpikin Suomen maajoukkuepelaajista siirtyi kesällä uuteen seuraan, ja pääsee uudessa seurassaan tahkoamaan europelejä saman tien, mikä on Huuhkajien näkökulmasta vain ja ainoastaan hyvä uutinen.

Myös naisten Mestarien liigassa suomalaisväriä

Myös naisten Mestarien liigan lohkot arvottiin eilen maanantaina. Lohkovaihe käynnistyy lokakuussa, mutta tarkkaa otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu. Suomalaisista mukana lohkovaiheessa on Juventusta edustava Tuija Hyyryläinen.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth