Suomen futsalmaajoukkueen toiveet suorasta MM-kisapaikasta romuttuivat karulla tavalla, kun lajin mahtimaa Portugali oli vahvempi kotonaan 5-0 lukemin. Päätöslukemat kertovat kaiken oleellisen kahden joukkueen välisistä voimasuhteista.

Suomi kohtasi Portugalin Elite Roundin viimeisen kierroksen pelissään. Suoraan kisapaikkaan olisi vaadittu runsasmaalinen voitto, mutta tällä kertaa sinivalkoiset eivät pystyneet ihmeisiin Coimbrassa pelatussa ottelussa. Portugalin vahvuus pallollisena oli hyvin tiedossa, mutta Suomi ei löytänyt keinoja isäntien pysäyttämiseksi.

Lusitaanit avasivat maalihanat hieman ennen neljän minuutin täyttymistä, kun Pany Varelan laukaus yllätti Suomen maalia vartioineen Antti Koivumäen. Tiago Brito vastasi kotijoukkueen seuraavasta osumasta 11. minuutin kohdalla.

Suomi nosti tämän jälkeen riskitasoaan huomattavasti ja pystyi aiheuttamaan hämminkiä Portugalin maalille. Viimeinen terävyys tekopaikoissa jäi kuitenkin puuttumaan.

Bruno Coelho vei Portugalin jo kolmen maalin karkumatkalle, jonka myötä Suomen vuori alkoi kasvaa ylitsepääsemättömän korkeaksi.

Toinen jakso ei tuonut muutosta – Portugali oli askeleen edellä jokaisella osa-alueella

Sergio Cargellin valmentama Suomi pyrki nousemaan peliin mukaan heti toisen puoliajan alkuhetkistä lähtien, mutta hallitsevan maailmanmestarin laatu ja pelinopeus olivat liikaa. Joao Matos ja Pauleta sinetöivät Portugalille selkeän 5-0 voiton.

Rumasta tappiosta huolimatta Suomella on edelleen mahdollisuudet edetä Uzbekistanissa järjestettäviin MM-kisoihin lohkokakkosten vertailun avulla. Neljä parasta lohkojen toiseksi sijoittunutta joukkuetta etenee huhtikuussa pelattaviin jatkokarsintoihin, joissa selviää kahden viimeisen kisapaikan kohtalo.

Futsalin MM-karsinnat, Elite Round, Lohko E

Portugali – Suomi 5–0 (3–0)

4’ 1-0 Pany Varela
11’ 2-0 Tiago Brito
14’ 3-0 Bruno Coelho
31’ 4-0 João Matos
37’ 5-0 Pauleta


Kanada - Uusi-Seelanti