ComeOn

Lionel Messi voitti uransa kahdeksannen kultaisen pallon maanantai-iltana. Maailman parhaaksi naispelaajaksi valittiin Espanjan maailmanmestaruuteen auttanut Aitana Bonmatí.

Lionel Messi valittiin maanantai-iltana jo kahdeksatta kertaa urallaan maailman parhaaksi miespelaajaksi. Argentiinalainen pokkasi pystin kauden 2022-2023 otteiden perusteella, jonka aikana hän auttoi PSG:n Ranskan liigan mestaruuteen ja johdatti Argentiinan maan ensimmäiseen maailmanmestaruuteen 36 vuoteen.

Messi pelasi viime kaudella PSG:n paidassa 41 ottelua, joissa hän iski 21 maalia ja antoi 20 maalisyöttöä. Hyökkääjä ei kuitenkaan ollut edes oman joukkueensa tehokkain pelaaja, joten valinnan ajatellaan yleisesti pohjautuneen ennemminkin vuoden 2022 MM-kisoihin, joissa Messi johdatti kapteenina Argentiinan maailmanmestariksi. Messi valittiin myös MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Messi lähimmät haastajat äänestyksessä olivat Erling Haaland, joka voitti Manchester Cityssä Valioliigan, FA Cupin ja Mestarien liigan, ollen samalla koko Euroopan paras maalintekijä 52 osumalla 53 ottelussa, ja Messin seurakaveri Kylian Mbappé, joka oli viime kaudella PSG:n tehokkain pelaaja 41 maalilla ja 10 maalisyötöllä sekä MM-kisojen paras maalintekijä.

– En olisi koskaan uskonut, että tulen pelaamaan tällaisen uran. Olen saavuttanut niin paljon. Minulla on ollut onnea pelata maailman ja koko historian parhaassa joukkueessa. On mukavaa voittaa henkilökohtaisia palkintoja. Ja Copa Américan ja maailmanmestaruuden voittaminen maajoukkueessa oli uskomatonta, Messi sanoi Marcan mukaan.

Kultainen pallo oli Messin uran kahdeksas. Hänet on äänestetty maailman parhaaksi pelaajaksi myös vuosina 2021, 2019, 2015, 2012, 2011, 2010 ja 2009.

Haaland valittiin maailman parhaaksi hyökkääjäksi. Maailman parhaaksi maalivahdiksi taas valittiin Argentiinan MM-kultaan torjunut Emiliano Martínez. Parhaan nuoren pelaajan palkinto meni odotetusti Real Madridin Jude Bellinghamille.

Myös maailman parhaaksi naispelaajaksi valittiin viime kauden maailmanmestari, kun Espanjan ja Barcelonan Aitana Bonmatí pokkasi palkinnon ensimmäistä kertaa urallaan. Bonmatí johdatti viime kaudella Barcelonan Espanjan liigan, Mestarien liigan ja Espanjan Supercupin voittoon. Hänet valittiin jo aiemmin Uefan kauden pelaajaksi.

Kausi huipentui elokuussa, kun Bonmatí oli voittamassa Espanjan historian ensimmäistä naisten maailmanmestaruutta yhtenä joukkueen avainpelaajista. Messin tavoin myös Bonmatí valittiin MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi.

– Tämä on unelmien täyttymys. Olen saanut pelata todella hyvien pelaajien kanssa. Kolmeen peräkkäiseen Mestarien liigan finaaliin pääseminen on ollut erityistä. Toivotaan, että lisää on tulossa, Bonmatí sanoi Marcan mukaan.


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal