ComeOn

Aasian Jalkapalloliiton alimmalle sijoitetut maat aloittavat karsintansa vuoden 2026 miesten MM-kisoihin lokakuussa. Kaksiosaiset otteluparit pelataan 12. lokakuuta ja 17. lokakuuta.

Jalkapallon miesten MM-kisoihin 2026 on vielä lähes kolme vuotta aikaa, mutta MM-karsinnat potkaistiin silti käyntiin jo syyskuussa Etelä-Amerikan joukkueiden voimin. Lokakuussa myös Aasian joukkueet aloittavat oman karsintaurakkansa.

Ensimmäisellä kierroksella vastakkain ovat rankingin 20 heikoiten sijoitettua maata, jotka kohtaavat toisensa kaksiosaisissa ottelupareissa. Otteluparit pelataan 12. lokakuuta ja 17. lokakuuta. Kymmenen voittajajoukkuetta etenee MM-karsintojen toiselle kierrokselle, jolla ovat mukana myös kaikki loput Aasian Jalkapalloliiton alaiset maat.

Toinen karsintakierros pelataan lohkomuotoisena. Joukkueet jaetaan yhdeksään neljän joukkueen lohkoon, joiden voittajat ja lohkokakkoset jatkavat karsintojen kolmannelle kierrokselle.

MM-karsintojen kolmannella kierroksella 18 jäljellä olevaa joukkuetta jaetaan kolmeen kuuden joukkueen lohkoon. Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee USA:ssa, Meksikossa ja Kanadassa pelattaviin vuoden 2026 MM-kisoihin.

Lisäksi lohkojen kolmanneksi ja neljänneksi tulleet joukkueet jatkavat neljännelle karsintakierrokselle, jolla on jaossa vielä kaksi lisäpaikkaa 48 joukkueen MM-kisoihin. Kuusi joukkuetta jaetaan kahteen lohkoon, joiden voittajat etenevät lopputurnaukseen. Lohkokakkoset jatkavat MM-karsintojen viidennelle kierrokselle. Ne kohtaavat toisensa kaksiosaisessa otteluparissa, jonka voittaja edustaa Aasiaa maanosien välisissä MM-jatkokarsinnoissa.

MM-karsinnat siis jatkuvat myös joidenkin aasialaisjoukkueiden osalta aina vuoden 2026 kevääseen saakka. Jo seuraavan viikon aikana kymmenen joukkuetta menettää kuitenkin mahdollisuutensa MM-kisoihin, mikä tekee Aasian MM-karsintojen ensimmäisestä kierroksesta todella merkityksellisen.

Aasian MM-karsintojen ensimmäisen kierroksen otteluparit

Ottelut pelataan 12. lokakuuta ja 17. lokakuuta.

Afganistan – Mongolia
Malediivit – Bangladesh
Singapore – Guam
Jemen – Sri Lanka
Myanmar – Macao
Kambodža – Pakistan
Kiinan Taipei – Itä-Timor
Indonesia – Brunei
Hongkong – Bhutan
Nepal – Laos


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal