Portugali, Haiti ja Panama nappasivat paikkansa kesällä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa järjestettäviin vuoden 2023 jalkapallon MM-kisoihin. Maanosien välisten jatkokarsintojen finaaliottelut voittaneet joukkueet ovat viimeiset lopputurnauspaikkansa lunastaneet maat.

Kaikki vuoden 2023 naisten MM-kisojen joukkueet ovat nyt tiedossa. Helmikuun lopussa pelattiin maanosien välisten MM-karsintojen kolme loppuottelua, joiden kolme voittajaa etenivät heinä-elokuussa pelattaviin MM-kisoihin.

Ensimmäisenä pelattiin Haitin ja Chilen välinen ottelu, jossa Haiti veti pisimmän korren ja pelaa näin ollen kesällä historiansa ensimmäiset MM-kisat. Myös Portugalilla, joka kaatoi ratkaisevassa ottelussa Kamerunin, ja Panamalla, joka voitti omassa finaalissaan Paraguayn, on edessään historiansa ensimmäiset naisten MM-kisat.

Maanosien väliset pudotuspelit

A-lohko

Välierä:
Kamerun – Thaimaa
2-0

Loppuottelu:
Portugali – Kamerun
2-1

Portugali eteni lopputurnaukseen ja pelaa vuoden 2023 MM-kisojen E-lohkossa.

B-lohko

Välierä:
Senegal – Haiti
0-4

Loppuottelu:
Haiti – Chile
2-1

Haiti eteni lopputurnaukseen ja pelaa vuoden 2023 MM-kisojen D-lohkossa.

C-lohko

Välierät:
Papua-Uusi-Guinea – Panama
0-2

Kiinan Taipei – Paraguay
2-3 (rp.)

Loppuottelu:
Paraguay – Panama
0-1

Panama eteni lopputurnaukseen ja pelaa vuoden 2023 MM-kisojen F-lohkossa.


Kanada - Uusi-Seelanti