Kaksi Ranskan pelaajaa joutui jättämään keskiviikon välierän väliin flunssaoireiden takia, ja perjantaina kolme uutta pelaajaa jättivät harjoitukset väliin sairastelun takia. Lisäksi kahden edellisen ottelun ratkaisupelaajat puuttuivat loukkaantumisten vuoksi.

Ranska joutui tulemaan välierässä Marokko vastaan toimeen ilman aikaisemmissa otteluissa avauskokoonpanoon kuuluneita Adrien Rabiota ja Dayot Upamecanoa. Kaksikko lienee pelikuntoinen sunnuntaina, mutta virustauti on silti aiheuttamassa päävalmentaja Didier Deschampsille päänvaivaa MM-finaaliin.

Ranskalaismedian mukaan sekä Kingsley Coman että Marokko-pelissä loistavan ottelun toppariparina pelanneet Raphaël Varane ja Ibrahima Konaté joutuivat jättämään perjantain harjoitukset väliin sairastumisen vuoksi. Etenkin puolustuksen johtohahmon Varanen poissaolo olisi Les Bleusille todella merkittävä takaisku.

– Pelaajat nukkuivat vielä, kun lähdin hotellilta, joten en ole saanut viimeisimpiä tietoja. Teemme parhaamme sopeutuaksemme. Saamme lisätietoa myöhemmin tänään. Teemme kaiken voitavamme, jotta olemme valmiita tähän isoon otteluun. Meidän täytyy sopeutua, mutta en ole huolissani enkä stressaantunut tilanteesta, Deschamps kertoi lauantain mediatilaisuudessa SVT:n mukaan.

Myös puolivälieräottelun voittomaalin Englantia vastaan iskenyt Aurélien Tchouaméni ja keskiviikon voittomaalin tehnyt Theo Hernández olivat sivussa perjantain harjoituksista loukkaantumisten takia.

MM-kisojen finaali pelataan sunnuntaina klo 17:00 Suomen aikaa.