Kroatia voitti Marokon jalkapallon MM-kisojen 2022 pronssiottelussa maalein 2-1 ja nappasi historiansa kolmannen MM-kisojen mitalin. Joukkue on edennyt mitaleille joka kerta, kun on selvinnyt MM-kisojen pudotuspeleihin. Marokon neljäs sija on puolestaan paras afrikkalaisen maan saavuttama sijoitus MM-kisoissa, mutta afrikkalaisten maiden ensimmäistä MM-mitalia joudutaan edelleen odottamaan. 

Kroatia aloitti ottelun maalinteon seitsemän minuutin jälkeen todella upealla vapaapotkukuviolla. Lovro Majer nosti vapaapotkun Marokon linjan taakse, mistä Ivan Perišić pääsi kääntämään pallon hienolla kääntöpuskulla Marokon maalin eteen. Ensimmäisenä pallossa oli Joško Gvardiol, joka upotti sen syöksypuskulla aivan tolpan juureen.

Marokko kuitenkin nousi tasoihin vain minuuttia myöhemmin, niin ikään vapaapotkusta. Hakim Ziyech lähetti vapaapotkun, jonka Majer onnistui katkomaan vain puolittain. Pallo nousi korkeana Kroatian maalin eteen, ja totaalinen kommunikaatiokatkos Kroatian puolustuksen ja maalivahti Dominik Livaković välillä jätti Achraf Darille tilaa iskeä pallon käytännössä tyhjään maaliin.

Vauhdikkaan alun jälkeen peli hieman rauhoittui, eikä todellisia huippupaikkoja juuri nähty. Juuri ennen taukoa Kroatia meni kuitenkin uudestaan johtoon.

Joukkue rakensi pitkästä aikaa hyvän pyörityksen Marokon maalille, joka näytti jo kuivuvan kasaan, kunnes Marko Livaja katkaisi Marokon purkuyrityksen ja siirsi pallon Mislav Oršićille. Laituri lähetti rangaistusalueen rajalta laukauksen, joka kiersi yli Yassine Bounoun ja upposi Marokon maaliin tolpan kautta.

Toinen puoliaika alkoi samankaltaisena kuin mihin ensimmäinen päättyi. Kroatia vastasi hienoisesti pallonhallinnasta, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan mitään kovin näyttävää.

Vartti ennen varsinaisen peliajan täyttymistä peliin alkoi tulla hieman vauhtia. Ensin Mario Pašalić vapautti Gvardiolin läpiajoon, mutta Sofyan Amrabat veti topparilta jalat alta. Pilkkua ei kuitenkaan vihelletty.

Vain hetkeä myöhemmin Achraf Hakimi oli vain yhden kosketuksen päässä tasoituksesta, mutta Kroatian puolustus ehti viime hetkellä miehen laukauksen tielle. Jatkotilanteesta Youssef En-Nesyri pääsi vielä nokikkain Livakovićin kanssa, mutta Marokon hyökkääjä laukoi suoraan päin vastaan tulevaa maalivahtia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Mateo Kovačić pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi jallittamaan Hakimin ja laukomaan hyvästä paikasta, mutta ei saanut vetoaan suunnattua maalia kohti.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Marokko sai kultaisen saumansa pelin tasoittamiseen, kun En-Nesyri nousi Kroatian boksissa korkeimmalle. Pusku suuntautui kuitenkin muutaman sentin yli maalin. Muutamaa sekuntia myöhemmin Abdulrahman Ibrahim Al Jassim puhalsi pilliinsä ja päästi kroatialaiset juhlimaan historiansa kolmatta MM-mitalia.


Brentford - Newcastle United