Englannin ja Ranskan välinen kamppailu tarjosi draamaa kerrakseen. Hallitseva maailmanmestari oli lopulta vahvempi lukemin 2-1, jota ei voida pitää suurena vääryytenä. Kolmella Leijonalla oli omat saumansa, mutta tarvittava tehokkuus puuttui ratkaisevilla hetkillä.

Ranska aloitti puolivälieräottelun Englantia vastaan isännän ottein. Gareth Southgaten miehistö näytti todella passiiviselta sinipaitojen vyöryn alla, eikä omasta pallollisesta pelaamisesta meinannut tulla yhtään mitään.

Avausmaalin tuoksu leijui ilmassa ensi hetkistä lähtien Les Bleusin oltua selkeästi niskan päällä. Aurelien Tchouameni kiskaisi näyttävällä laukauksella joukkueensa johtoon, kun ottelua oli pelattu 17 minuuttia. Osuma oli täysin ansaittu pelitapahtumiin nähden Englannin ollessa täysin aseeton Ranskan paineen alla.

Kolmen Leijonan ensimmäinen paikka nähtiin 21. minuutilla, kun Bukayo Sakaa rikottiin rangaistusalueen rajalla. Luke Shaw ampui seuranneesta vapaapotkusta kuitenkin suoraan Hugo Llorisin syliin. Harry Kanelle tarjoutui hetki tämän jälkeen hyvä tilaisuus, mutta hänen vetonsa epäonnistui. Pelin tempo alkoi laskea selkeästi puolen tunnin kohdalla, eikä kumpikaan joukkue päässyt parhaille maalintekopaikoille ensimmäisen nelivitosen loppua kohden.

Toinen jakso alkoi Englannin komennossa – Les Bleus hoiti homman kotiin rutiinilla

Gareth Southgaten puoliaikapuhe näytti tehneen tehtävänsä, sillä valkopaidat tulivat toiselle nelivitoselle pyörremyrskyn lailla. Jude Bellingham latasi voimalla rangaistusalueen rajalta, mutta Lloris venyi upeaan torjuntaan. Englannin hyvä paine tuotti tulosta, kun Tchouameni oli pakotettu rikkomaan Sakaa kuudentoista-alueen sisällä. Kane viimeisteli tyylikkäästi Englannin tasoituksen ja tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä Kolmen Leijonan kannalta.

Ranska heräsi kuitenkin Englannin tasoituksen jälkeen välittömästi. Adrien Rabiot laukoi vaarallisesti boksin tuntumasta, mutta Jordan Pickford otti huipputorjunnan. Pelin painopiste alkoi jälleen kääntyä Englannin maalia kohti, mutta Southgaten miehistölläkin oli omat paikkansa. Harry Maguire oli lähellä johto-osumaa 70 minuutin kohdalla, mutta hänen puskunsa suuntautui tolppaa nuollen maalin ohi. Heti perään Sakalla oli oma tilaisuutensa, mutta hänenkin viimeistelynsä ontui.

Englanti ei käyttänyt omia paikkojaan, minkä jälkeen Ranska iski. Olivier Giroud puski Didier Deschampsin suojatit johtoon Maguiren estelyistä huolimatta. Les Bleus keskittyi johtomaalinsa jälkeen lähinnä jäädyttämään peliä, mutta Englanti sai silti luotua painetta hallitsevan maailmanmestarin alueelle.

Theo Hernandez rikkoi Mason Mountia rangaistuspotkun arvoisesti ja Kane asteli jälleen täplälle. Tällä kertaa Spurs-tykin veto karkasi kuitenkin reilusti maalin yli, jonka myötä Englannin tasoitus jäi haaveeksi. Marcus Rashfordilla oli vielä mahdollisuus vapaapotkusta, mutta hänen vetonsa suuntautui niukasti Ranskan maalin yli. Hallitseva maailmanmestari jatkaa välieriin ja Southgaten miehistön kohtaloksi jää pakata laukkunsa.


Kanada - Uusi-Seelanti