Marokko jatkoi yllätyksiään Qatarin MM-kilpailuissa kaatamalla Portugalin lauantain ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Punapaitojen sitkeä taistelu palkittiin ja maasta tuli ensimmäinen afrikkalaisjoukkue, joka on koskaan edennyt kilpailun välieriin.

Portugali heilutti tahtipuikkoa Marokkoa vastaan pelatun ottelun ensi minuuteilla. Atletico Madridin tähtihyökkääjä, Joao Felix, oli lähellä viedä joukkueensa johtoon lähes välittömästi, mutta hänen viimeistelynsä jätti toivomisen varaa. Ensimmäinen kymppi oli selkeää lusitaanien hallintaa ja Fernando Santosin miehistö vei pallonhallin peräti 70 prosenttisesti. Puolentunnin kohdalla Felixille tarjoutui uusi tilaisuus, mutta hänen kutinsa kimposi Marokon puolustuksen kautta ohi maalin.

Punapaitainen Marokko piristyi pikkuhiljaa ja pääsi paremmin peliin mukaan Portugalin vahvan alun jälkeen. Selim Amallah oli lähellä onnistumista upean vastahyökkäyksen jälkeen, mutta hänen vetonsa karkasi keittiön puolelle. Hetkeä myöhemmin afrikkalaiset kuitenkin onnistuivat, kun Youssef En-Nesyri nousi pääpallotilanteessa korkeimmalle ja puski maansa johtoon. Portugali sai jälleen otetta jakson viime hetkillä, mutta Bruno Fernandesin ylärimalaukausta lähemmäs joukkue ei päässyt.

Avausjakso oli suurimmalta osin Portugalin hallintaa, mutta Marokko pelasi taktisesti kypsästi ja pysyi viileänä paineen alla.

Marokon taktiikka toimi täydellisesti – Portugali ei hyödyntänyt tilaisuuksiaan

Toinen puoliaika lähti liikkeelle suhteellisen tasaisissa merkeissä ja molemmille tarjoutui muutamia hyviä tilanteita. Jakson edetessä ote siirtyi kuitenkin entistä enemmän jälleen Portugalille. 82 minuutin kohdalla Felix pääsi jo kolmannen kerran tekopaikkaan, mutta Marokon maalivahti Yassine Bounou torjui upeasti hyökkääjän takakulmaan suuntautuneen laukauksen. Lusitaanit puskivat tämän jälkeen entistä hanakammin päälle, mutta joukkueella oli suuria vaikeuksia murtaa Marokon tiivistä puolustusta.

Toisen puoliajan alussa vaihdosta sisään tulleelle Cristiano Ronaldolle tarjoutui hyvä paikka, kun Fernandes pelasi veteraanikärjen puolittain läpi. Miehen laukaus jäi kuitenkin puolittaiseksi, eikä Bounoulla ollut suuria vaikeuksia selvittää tilannetta. Lisäaikaa määrättiin kahdeksan minuuttia, joiden aikana paine Marokon maalilla kasvoi entisestään. Pepelle tarjoutui vielä loppuhetkillä loistava tilaisuus, mutta konkaripuolustajan pusku suuntautui Portugalin kannalta tolpan väärälle puolelle.

Lusitaanien hyökkäyspelaamisesta puuttui viimeinen silaus, joten tasoitus jäi syntymättä. Siitäkin huolimatta, että Marokon Walid Cheddira ajettiin loppuhetkillä ulos toisen keltaisen korttinsa myötä. Portugalille siis valtava pettymys, joka tarkoittaa yhden aikakauden loppua. Tämä näkyi myös Ronaldon kasvoilta, joka poistui pukusuojiin kyyneleet silmissään. Marokolle historiallinen voitto, sillä maasta tuli ensimmäinen afrikkalaisjoukkue, joka on koskaan yltänyt MM-kisojen välierävaiheeseen.