Argentiina voitti Hollannin Qatarin MM-kisojen puolivälierissä rankkarikisan jälkeen 3-2 ja eteni MM-kisojen mitalipeleihin seitsemättä kertaa historiassaan. Ottelusta muodostui yksi tämän turnauksen ja koko MM-historian ikimuistoisimmista. Argentiina johti ottelua 2-0 vielä 83. minuutilla, mutta Hollanti punnersi itsensä tasoihin lisäajan viimeisellä minuutilla. Rankkarikisassa Emiliano Martinez kuitenkin vei Argentiinan välieriin. 

Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni kohahdutti ennen Hollantia vastaan pelattua puolivälierää muuttamalla kahdessa aiemmassa ottelussa toiminutta ryhmitystään merkittävästi. Argentiina lähti otteluun kolmen topparin linjalla, mikä oli todella uskaliasta jo pelkästään sen takia, että joukkue oli aiemmin pelannut Scalonin alaisuudessa vain kaksi ottelua kolmella topparilla, eikä ollut voittanut kumpaakaan.

Uhkapeli näytti kannattavan, sillä Argentiina oli ottelun ensimmäiset 80 minuuttia selvästi parempi joukkue. Se loi vaarallisemmat maalipaikat ja piti Hollannin täysin pois vaara-alueilta. Vaikka ensimmäinen puoliaika oli molemmin puolin varovaista ja kyttäilevää pelaamista, oli Argentiina pallon kanssa aktiivisempi, piti pelivälinettä enemmän hallussaan ja voitti laukaukset 5-1.

Argentiina myös iski ensimmäisen puoliajan ainoan maalin, kun Lionel Messi osoitti, miksi hänestä edelleen 35-vuotiaana kohistaan. Argentiinan kapteeni sai pallon itselleen Hollannin puolustuslinjan edessä ja imi Oranjen pelaajia itseensä. Nathan Aké irtosi turhan kauas Hollannin puolustuslinjasta ja Messi löysi tämän jättämästä pienestä välistä hyökkäykseen nousseen Nahuel Molinan. Atlético Madridin laitapuolustajan viimeisteli tilanteen tyylikkäästi.

Toisella puoliajalla pelin luonne kääntyi päälaelleen, mutta peli jatkui kuitenkin Argentiinan toivomalla tavalla. Hollanti otti pallonhallinnan itselleen, kun Argentiina taas keskittyi kyttäämään vastaiskumahdollisuuksia. Peli oli kuitenkin koko ajan Scalonin valmentaman Argentiinan hyppysissä, eikä Hollanti pystynyt luomaan minkäänlaista aitoa vaaraa.

Kaksikymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ottelu näytti ratkeavan lopullisesti. Marcos Acuña ryntäsi ylös vasenta laitaa ja pääsi Hollannin rangaistusalueen sisään. Denzel Dumfries rynnisti tilanteeseen turhan holtittomasti ja veti vauhtinsa pysäyttäneeltä Acuñalta jalat alta. Mateu Lahoz tuomitsi pallon pilkulle ja Messi viimeisteli varmasti yläkulmaan.

Hollanti kuitenkin taisteli itsensä väkisin takaisin peliin, vaikkakin perinteidensä vastaisesti.

Kun Louis van Gaal ei tuntunut löytävän keinoja Argentiinan puolustussolmun avaamiseksi, heitti hän muut taktiset elementit roskakoriin ja otti käyttöön jalkapallomaailman vanhimman kikan: 71-vuotias päävalmentaja vaihtoi hyökkäykseen kolossimaiset Luuk de Jongin ja Wout Weghorstin ja käski omiensa viljellä pitkiä palloja kohti Argentiinan rangaistusaluetta.

Tämän jälkeen taktiikoilla ei ollut enää väliä. Pelaaminen muistutti ajoittain enemmän painia kuin jalkapalloa. Se kuitenkin tuotti Hollannin toivomaa tulosta ottelun 83. minuutilla, kun Weghorst puski Steven Berghuisin keskityksen Emiliano Martínezin selän taakse.

Ottelun lopusta muodostui yksi MM-historian suurimpia trillereitä. Hollanti rummutti pitkää palloa kohti Argentiinan päätyä ja yritti vain aiheuttaa mahdollisimman paljon sekasortoa. Tunteet kuumenivat, kun hollantilaiset käyttivät turhan kovia otteita ja argentiinalaiset kostivat sen provosoimalla Oranjen vaihtopelaajia.

Koska draamankaari ei olisi muuten ollut täydellinen, tuli Hollanti tasoihin kymmenminuuttisen lisäajan viimeisellä minuutilla. Hollanti hankki vapaapotkun noin kahdestakymmenestä metristä ja Teun Koopmeiners lirutti hentoa hennomman syötön Argentiinan muurin ohi Weghorstille, joka laukoi kääntyessään pallon Argentiinan verkkoon.

Jatkoajan aikana palattiinkin sitten ensimmäiseltä jaksolta tuttuun menoon. Argentiina piti palloa, mutta mitään aidosti vaarallista kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan. Kunnes Enzo Fernandez loi upean maalintekopaikan Lautaro Martinezille. Argentiinan tuhlaajapoika onnistui kuitenkin jälleen laukomaan päin Hollannin puolustajia.

Aivan jatkoajan lopussa Argentiina sai kuitenkin hyvän paineen Hollannin maalille. Fernandez oli pariinkiin otteeseen ratkaista ottelun vielä peliajan puitteissa, mutta tolpat pelastivat Hollannin.

Rangaistuspotkukisassa sankariksi nousi kenties maailman paras pilkkutorjuja Martinez, joka nollasi sekä Virgil van Dijkin että Berghuisin yritykset. Argentiinan vetäjistä Fernandez epäonnistui, mutta kun muut osuivat maalipuiden väliin, jatkoi Argentiina MM-kisojen välieriin.

Välierissä Argentiina saa vastaansa Kroatian, joka kaatoi aiemmin perjantaina yllättäen Brasilian. Ottelu pelataan tiistaina klo 21:00 Suomen aikaa.