Jalkapallon MM-kisat 2022: Kaikki Hollannin ja Argentiinan välisestä puolivälierästä

Qatarin MM-kisojen toisessa puolivälierässä kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka ovat toisilleen hyvinkin tutut vastustajat MM-kisojen pudotuspeleissä. Tältä sivulta löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Hollannin ja Argentiinan välisestä puolivälieräottelusta. 

Hollanti kukisti USA:n koko MM-kisojen ensimmäisessä pudotuspeliottelussa eritoten muutamien todella vahvojen yksilösuoritusten takia. Joukkueen päävalmentaja Louis van Gaal lupasi joukkueelleen kunnolla lepoa ennen lähes viikkoa myöhemmin pelattavaa puolivälierää, josta tulee varmasti kiihkeä ottelu.

Argentiina joutui lopulta melko tiukille omassa neljännesvälierässään Australiaa vastaan, mutta joukkuee esitys keräsi paljon kehuja. Argentiina on kahdessa viimeisessä ottelussaan lopulta antanut viitteitä siitä, miksi joukkuetta pidettiin yhtenä suurimmista mestarisuosikeista ennen turnausta.

Jos historiasta voidaan tehdä mitään johtopäätöksiä, tulemme näkemään todella mielenkiintoisen ja kiivaan jalkapallo-ottelun. Hollanti ja Argentiina ovat kohdanneet toisensa viidesti aiemmin MM-kisoissa. Viidestä kohtaamisesta yksi on osunut tähän samaan turnauksen kohtaan, kun joukkueet saivat toisensa vastaan vuoden 1998 MM-kisojen puolivälierissä.

Tuolloin Hollanti meni johtoon heti ottelun alussa. Argentiina onnistui kuitenkin kapuamaan tasoihin Claudio Lopézin maalilla vain muutamaan minuuttia myöhemmin. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa aina ottelun viimeisellä minuutille asti, jolloin Dennis Bergkamp tykitti Hollannin voittoon ja välieriin. Vaikka ottelun panos ei ollut aivan yhtä suuri, sai Hollanti maksettua tuolloin ainakin joitakin kalavelkoja. Tasan kaksikymmentä vuotta aiemmin Argentiina oli voittanut Oranjen MM-kisojen finaalissa jatkoajan jälkeen 3-1.

Joukkueet kohtasivat myös neljä vuotta aiemmin, jolloin Johan Cruyffin johtama Hollanti kaatoi Argentiinan turnauksen toisessa lohkovaiheessa 4-0 ja eteni sen jälkeen aina finaaliin asti. Vuoden 2006 Saksan MM-kisoissa joukkueet olivat jälleen samassa alkulohkossa. Tällä kertaa pisteet tasattiin sopuisasti 0-0 tuloksella. Kahdeksan vuotta myöhemmin Hollanti ja Argentiina kohtasivat toisensa välierävaiheessa. Kahden huippujoukkueen välistä eroa jouduttiin hakemaan aina rangaistuspotkukilpailusta asti. Lopulta voittajaksi selviytyi Argentiina, joka hävisi finaalissa Saksalle.

Milloin Hollannin ja Argentiinan välinen MM-kisojen 2022 puolivälierä pelataan?

Hollanti ja Argentiina kohtaavat Qatarin MM-kisojen toisessa puolivälieräottelussa perjantaina 9. joulukuuta klo 21:00 Suomen aikaa. Ottelu pelataan Lusail Iconic -stadionilla Al Daayenissa.

Mistä voin katsoa Hollanti – Argentiina puolivälierän?

Jalkapallon MM-kisojen 2022 toinen puolivälierä näytetään maksutta MTV3-kanavalla sekä suoratoistopalvelu C Moressa. Studiolähetys alkaa jo tuntia ennen ottelua, eli klo 20:00.

Kuka on suosikki voittamaan Hollannin ja Argentiinan välisen ottelun?

Tämän sivun ylälaidasta voit katsoa viimeisimmät kertoimet ottelulle. Argentiina lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina, mutta joukkueiden välinen ero ei ole suuri.

🇳🇱  Hollannin pelaajatilanne ja mahdollinen avauskokoonpano

Hollanti pääsee lähestymään puolivälieräottelua Argentiinaa vastaan parhaista mahdollisista lähtökohdista, sillä joukkueella ei ole yhtään pelaajaa loukkaantuneena tai pelikiellossa. MM-kisat puolikuntoisena aloittanut Memphis Depay palasi avauskokoonpanoon neljännesvälierässä USA:ta vastaan ja pelasi heti upean ottelun, joten on oletettavaa, että hyökkääjätähti löytyy avauksesta myös perjantaina.

Myös wingbackit Daley Blind ja Denzel Dumfries pelasivat upeat ottelut USA:ta vastaan, ja paljon lepääkin laitapelaajien onnistumisen varassa myös Argentiinaa vastaan. Kisojen paras topparikolmikko jatkaa puolustuksessa, eikä kokoonpanoon ole muutenkaan odotettavissa yllätyksiä. MM-kisojen kenties kuumin pelaaja Cody Gakpo jatkaa varmasti Memphisin parina hyökkäyksessä.

Hollannin pelaajista Matthijs de Ligtillä, Nathan Akélla, Frenkie de Jongilla ja Teun Koopmeinersilla on kortti alla ennen puolivälieriä.

Hollannin todennäköinen avauskokoonpano:

Noppert – Timber, van Dijk, Aké – Dumfries, de Roon, de Jong, Blind – Klaassen – Gakpo, Depay

🇦🇷  Argentiinan pelaajatilanne ja mahdollinen avauskokoonpano

Argentiina lähtee otteluun suosikkina, mutta jos jotakin joukkue on tässä turnauksessa oppinut niin se, ettei voitosta voi koskaan olla varma etukäteen. Joukkueen kokoonpano on elänyt aika paljon turnauksen aikana, ja muovautunut tietynlaisesta 4-2-2-2 formaatiosta valeysimäiseen 4-3-3 muotoon.

Joukkueen puolustuslinja ja hyökkäys lienevät täysin samat kuin voitokkaassa Australia-ottelussa, mutta Rodrigo De Paulin loukkaantuminen saattaa pakottaa Lionel Scalonin muuttamaan hyvin toiminutta keskikentän koostumustaan. Jos De Paul ei pysty pelaamaan, nousee Leandro Paredes avauskokoonpanoon. Myös Papu Gomezilla on ollut pientä vammaa, eikä Paulo Dybalankaan pelikunnostaan ole varmuutta.

Argentiinan pelaajista Marcos Acuna ja Gonzalo Montiel ovat varoituksen päässä pelikiellosta.

Argentiinan todennäköinen avauskokoonpano:

Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – Fernandez, Paredes, Mac Allister – Di Maria, Messi, Alvarez

🇳🇱  Hollannin joukkue jalkapallon MM-kisoissa 2022

Maalivahdit

1. Remko Pasveer, Ajax
13. Justin Bijlow, Feyenoord
23. Andries Noppert, Heerenveen

Puolustajat

2. Jurrien Timber, Ajax
3. Matthijs de Ligt, Bayern Munich
4. Virgil van Dijk, Liverpool
5. Nathan Aké, Manchester City
6. Stefan de Vrij, Inter
16. Tyrell Malacia, Manchester United
17. Daley Blind, Ajax
22. Denzel Dumfries, Inter
26. Jeremie Frimpong, Bayer Leverkusen

Keskikenttäpelaajat

11. Steven Berghuis, Ajax
14. Davy Klaassen, Ajax
15. Marten de Roon, Atalanta
20. Teun Koopmeiners, Atalanta
21. Frenkie de Jong, Barcelona
24. Kenneth Taylor, Ajax
25. Xavi Simons, PSV

Hyökkääjät

7. Steven Bergwijn, Ajax
8. Cody Gakpo, PSV
9. Luuk de Jong, PSV
10. Memphis Depay, Barcelona
12. Noa Lang, Club Brugge
18. Vincent Janssen, Antwerp
19. Wout Weghorst, Besiktas

🇦🇷  Argentiinan joukkue jalkapallon MM-kisoissa 2022

Maalivahdit

1. Franco Armani, River Plate
12. Geronimo Rulli, Villarreal
23. Emiliano Martinez, Aston Villa

Puolustajat

2. Juan Foyth, Villarreal
3. Nicolas Tagliafico, Lyon
4. Gonzalo Montiel, Sevilla
6. German Pezzella, Real Betis
13. Cristian Romero, Tottenham
19. Nicolas Otamendi, Benfica
25. Lisandro Martinez, Manchester United
26. Nahuel Molina, Atlético Madrid

Keskikenttäpelaajat

5. Leandro Paredes, Juventus
7. Rodrigo De Paul, Atlético Madrid
8. Marcos Acuña, Sevilla
14. Exequiel Palacios, Bayer Leverkusen
16. Thiago Almada, Atlanta United
17. Alejandro Gomez, Sevilla
18. Guido Rodriguez, Real Betis
20. Alexis Mac Allister, Brighton
24. Enzo Fernandez, Benfica

Hyökkääjät

9. Julian Alvarez, Manchester City
10. Lionel Messi, PSG
11. Angel Di Maria, Juventus
15. Angel Correra, Atletico Madrid
21. Paulo Dybala, AS Roma
22. Lautaro Martinez, Inter

🇳🇱 Hollannin aiemmat puolivälierät jalkapallon MM-kisoissa

Hollanti on selviytynyt miesten MM-kisojen puolivälieriin neljästi. Joukkue on onnistunut voittamaan niistä kolme ja hävinnyt vain kertaalleen. Viimeksi, kun Hollanti selvisi puolivälieriin (vuonna 2014), se tarvitsi rankkarikisaa onnistuakseen kaatamaan Costa Rican, jota vastaan pelattu ottelu oli päättynyt 0-0. Hollanti on jokaisessa puolivälieräottelussaan kohdannut joukkueen Amerikan mantereelta, eikä tämä kerta tee poikkeusta.

🇦🇷  Argentiinan aiemmat puolivälierät jalkapallon MM-kisoissa

Argentiina on pelannut miesten MM-kisojen puolivälierissä seitsemän kertaa, ja on joka kerta, ironista kyllä, pelannut eurooppalaista joukkuetta vastaan. Englannin ja Saksan joukkue on kohdannut tässä kohtaa turnausta kahdesti, kuten on perjantain jälkeen Hollanninkin. Historiansa ensimmäisess puolivälierässä joukkue häivisi Englannille, mutta seuraavalla yrittämällä, 20 vuotta myöhemmin, se kaatoi nimenomaan Englannin edetessään välieriin ja lopulta maailmanmestaruuteen asti.

Kolmesti Argentiina on voittanut oman puolivälieränsä ja neljästi sen turnaus on päättynyt siihen. Kaksi kertaa ratkaisua on haettu rankkarikisasta. Lisäksi Argentiina on edennyt MM-kisojen mitalipeleihin kahdessa sellaisessa turnauksessa, joissa ei pelattu puolivälieriä ollenkaan.