Kun MM-kisat käynnistyvät, katseet kääntyvät kohti suosikkipelaajiamme. Jokaisen ottelun ensimmäisen maalin viehätys on aina erityislaatuinen. Jotkut pelit jäävät maalittomiksi, kun taas toisissa pallo on verkossa jo ensimmäisellä minuutilla. Tässä listattuna MM-kisojen historian nopeimmat maalit. Ennätykset ulottuvat aina 1930-luvulle asti.

10. nopein maali

 • Maalintekijä: Adalbert Desu, Romania
 • MM-kisat: 1930
 • Maalin syntyaika: 50 sekuntia

Vuoden 1930 MM-kisoissa nähtiin yksi kaikkien aikojen nopeimmista maaleista Romanian ja Perun välisessä lohkovaiheen ottelussa. Adalbert Desu pelasi huikean ottelun ja teki Romanian historian ensimmäisen MM-osuman. Miehellä kesti vain 50 sekuntia laukoa pallo verkkoon historian ensimmäisissä virallisissa arvokisoissa.

9. nopein maali

 • Maalintekijä: Florian Albert, Unkari
 • MM-kisat: 1962
 • Maalin syntyaika: 50 sekuntia

Vuoden 1962 MM-kisoissa pelatussa Unkarin ja Bulgarian välisessä lohkovaiheen ottelussa nähtiin kisahistorian yhdeksänneksi nopein maali. Unkarin pelaaja Florian Albert teki maalin 50 sekunnin kohdalla huikaisevan pallonriiston jälkeen. Kyseessä oli historian seitsemännet MM-kilpailut, jotka järjestettiin Chilessä.

8. nopein maali

 • Maalintekijä: Arne Newberg, Ruotsi
 • MM-kisat: 1938
 • Maalin syntyaika: 35 sekuntia

Vuoden 1938 MM-kisoissa Ruotsi kohtasi välieräottelussa Unkarin. Ruotsin Arne Newberg teki MM-kisahistorian kahdeksanneksi nopeimman osuman 35 sekunnin jälkeen. Ruotsi hävisi ottelun lopulta 5-1, mutta ennätys on edelleen yksi megatapahtuman historian nopeimmista maaleista. Maali toi runsaasti nostetta Nybergin uralle ja merkitsi paljon Ruotsin jalkapallomaajoukkueelle.

7. nopein maali

 • Maalintekijä: Emile Veinante, Ranska
 • MM-kisat: 1938
 • Maalin syntyaika: 35 sekuntia

Kummallista kyllä, listan seuraavakin maali tehtiin niin ikään vuoden 1938 MM-kisoissa. Ranskan Emile Veinante osui maalipuiden väliin 35 sekunnin jälkeen Ranskan ja Belgian välisessä lohkovaiheen ottelussa. Ottelu päättyi lopulta Les Bleusin 3-1 voittoon ja joukkue ylsi turnauksessa aina puolivälierävaiheeseen asti, jossa Italia oli kuitenkin vahvempi.

6. nopein maali

 • Maalintekijä: Bernard Lacombe, Ranska
 • MM-kisat: 1978
 • Maalin syntyaika: 30 sekuntia

MM-historian kuudenneksi nopein osuma nähtiin vuoden 1978 MM-kisoissa. Ranska pelasi Italiaa vastaan lohkovaiheen ottelussa. Heti 30 sekuntia avauspotkun jälkeen ranskalaishyökkääjä Bernard Lacombe puski pallon verkkoon voimalla ja yllätti koko maailman. Italia vei ottelun kuitenkin nimiinsä Paolo Rossin ja Renato Zaccarellin osumilla.

5. nopein maali

 • Maalintekijä: Clint Dempsey, USA
 • MM-kisat: 2014
 • Maalin syntyaika: 29 sekuntia

Vuoden 2014 MM-kisat pelattiin Brasiliassa. USA kohtasi Ghanan lohkovaiheen ottelussa. Pelistä odotettiin jännittävää koitosta ja katsojat saivatkin makeaa mahan täydeltä. Clint Dempsey antoi USA:lle täydellisen alun ampumalla kuulan verkkoon vain 29 sekunnin jälkeen. USA voitti ottelun lopulta maalein 2-1. Maali on edelleen vahvasti pohjoisamerikkalaisten jalkapallofanien muistoissa.

4. nopein maali

 • Maalintekijä: Bryan Robson, Englanti
 • MM-kisat: 1982
 • Maalin syntyaika: 27 sekuntia

Vuoden 1982 MM-kisoissa Englanti kohtasi Ranskan, ja Kolmen Leijonan kapteeni, Bryan Robson, rikkoi kuparisen vain 27 sekunnin pelin jälkeen. Englanti voitti ottelun lukemin 3-1. Maali oli yksi keskikenttäpelaajan uran kuuluisimmista osumista, ja se syntyi todella tärkeään paikkaan. Komea volley ei jättänyt Ranskan maalia vartioineelle Dominique Baratellille minkäänlaisia mahdollisuuksia.

3. nopein maali

 • Maalintekijä: Ernst Lehner, Saksa
 • MM-kisat: 1934
 • Maalin syntyaika: 25 sekuntia

Vuoden 1934 tehtiin todella kauan voimassa ollut MM-historian nopein maali, kun Saksan Ernst Lehner rikkoi nopeimman maalin ennätyksen potkaisemalla nahkakuulan verkkoon vain 25 sekunnin kohdalla Itävaltaa vataan. Miehen ennätys oli voimassa yli 28 vuoden ajan.

2. nopein maali

 • Maalintekijä: Václav Mašek, Tšekkoslovakia
 • MM-kisat: 1962
 • Maalin syntyaika: 16 sekuntia

Listan toiseksi nopein maali tehtiin Chilen MM-kisoissa vuonna 1962, ja asialla oli Tšekkoslovakian Václav Mašek. Meksikoa vastaan pelattu lohkovaiheen ottelu käynnistyi räväkästi, kun Mašek upotti tarkan laukauksen takakulmaan vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Miehen ennätys pysyi voimassa 40 vuotta, eli aina vuoden 2002 MM-kilpailuihin asti.

1. nopein maali

 • Maalintekijä: Hakan Şükür, Turkki
 • MM-kisat: 2002
 • Maalin syntyaika: 11 sekuntia

Hakan Şükür ei esittelyjä kaipaa, sillä turkkilaisella on niin monta ennätystä nimissään. Yksi niistä on MM-kisahistorian nopein maali, jonka hän teki vain 11 sekunnissa turnauksen pronssiottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Peli käynnistyi Etelä-Korean avauspotkulla ja joukkue pelasi palloa alaspäin. Kohmeessa ollut puolustus sortui kuitenkin pallonmenetykseen, jonka seurauksena Şükür niittasi maansa johtoon. Turkki juhli lopulta pronssia voittamalla viihdyttävän pelin numeroin 3-2. Kukaan muu jalkapalloilija ole päässyt lähellekään Şükürin ennätystä 20 vuoteen.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth