Hollannin MM-joukkue julkaistiin perjantaina. Pelivire painoi enemmän kuin menneisyyden näytöt. Suurimmat tähdet ovat kuitenkin mukana.

Louis van Gaal julkaisi Hollannin MM-joukkueen perjantaina, eikä säästänyt kritiikiltä. Kokenut hollantilaisluotsi painotti valinnoissaan tämän hetken pelikuntoa historiallisten näyttöjä enemmän, minkä takia muun muassa Manchester Unitedin Donny van de Beek ja Bayern Münchenin Ryan Gravenberch joutuvat keskittymään MM-kisojen ajan pelaamisen sijasta lomailuun.

Myös Newcastle Unitedin Sven Botman jätettiin ulos Qatarin kisakoneesta. Giorgio Wijnaldum sen sijaan joutuu jättämään kisat väliin loukkaantumisen takia.

Tällä kaudella hyviä otteita esittänyt PSV:n vasta 19-vuotias Xavi Simons sen sijaan on mukana MM-joukkueessa, vaikka ei ole aiemmin pelannut ensimmäistäkään miesten maaottelua. Ajaxin huippulupaava Brian Brobbey ei sen sijaan mahtunut lopulliseen kokoonpanoon.

Vuoden 2021 EM-kisat loukkaantumisen takia väliin jättänyt Virgil van Dijk pääsee kipparoimaan maataan ensimmäisessä arvoturnauksessaan. Nuoren Simonsin lisäksi Liverpoolin keskuspuolustaja saa rinnalleen kokeneempia maajoukkuepelaajia, kuten Memphis Depayn, Frenkie de Jongin ja Nathan Akén.

Hollanti pelaa kisojen A-lohkossa yhdessä Senegalin, Ecuadorin ja isäntämaa Qatarin kanssa. Joukkueen oli määrä päästä avaamaan MM-kisat, kunnes Fifa päätti vain kolme kuukautta ennen turnauksen alkua siirtää kisojen ajavaispäivää.

Uuden otteluohjelman myötä Hollannin ensimmäinen ottelun on turnauksen toisena päivänä, maanantaina 21. marraskuuta, Senegalia vastaan. Muuta alkulohkon ottelut ovat perjantaina 25. marraskuuta Ecuadoria vastaan ja tiistaina 29. marraskuuta Qataria vastaan. Oranje on lohkon ylivoimainen voittajasuosikki.

Hollanti on edennyt miesten MM-kisojen finaaliin kolmesti, vuosina 1974, 1978 ja 2010, mutta ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan MM-kultaa. Nykyinen päävalmentaja van Gaal oli maajoukkueen peräsimessä myös vuoden 2014 MM-kisoissa, joissa Hollanti voitti pronssia.

Hollannin MM-joukkue 2022

Maalivahdit:
Justin Bijlow, Feyenoord
Remko Pasveer, Ajax
Andries Noppert, sc Heerenveen

Puolustajat:
Virgil van Dijk, Liverpool
Nathan Aké, Manchester City
Daley Blind, Ajax
Jurriën Timber, Ajax
Denzel Dumfries, Internazionale
Stefan de Vrij, Internazionale
Mathijs de Ligt, Bayern München
Tyrell Malacia, Manchester United
Jeremie Frimpong, Bayer Leverkusen

Keskikenttäpelaajat:
Frenkie de Jong, FC Barcelona
Steven Berghuis, Ajax
Davy Klaassen, Ajax
Teun Koopmeiners, Atalanta
Cody Gakpo, PSV
Marten de Roon, Atalanta
Kenneth Taylor, Ajax
Xavi Simons, PSV

Hyökkääjät:
Memphis Depay, FC Barcelona
Steven Bergwijn, Ajax
Vincent Janssen, Royal Antwerp FC
Luuk de Jong, PSV
Noa Lang, Club Brugge
Wout Weghorst, Beşiktaş

Hollannin ottelut Qatarin MM-kisojen lohkovaiheessa

Maanantaina 21. marraskuuta klo 18:00: Senegal – Hollanti
Perjantaina 25. marraskuuta klo 18:00: Hollanti – Ecuador
Tiistaina 29. marraskuuta klo 17:00: Hollanti – Qatar