Tammikuussa historiansa ensimmäisissä arvokisoissa pelannut miesten futsalmaajoukkue aloittaa ensi viikolla urakkansa kohti seuraavaa unelmaa, kun karsinnat vuoden 2024 MM-kisoihin alkavat. Ensimmäisessä ottelussaan Suomi kohtaa Romanian tiistaina 11. lokakuuta Vantaan Energia Areenalla.

MM-karsinnat vuoden 2024 futsalin miesten MM-kisoihin alkavat Suomen osalta ensi viikon tiistaina, kun joukkue kohtaa Vantaan Energia Areenalla Romanian. Lippuja klo 18:10 alkavaan otteluun on edelleen jäljellä, ja niitä voi ostaa osoitteesta lippu.fi.

Suomi aloittaa MM-karsinnat suoraan toiselta kierrokselta eli Main Roundilta, koska kuuluu Euroopan 23 korkeimman rankingsijoituksen omaavan maan joukkoon. Rankingissa alempana olevat maat aloittivat omat karsintansa jo viime joulukuussa alkaneella Preliminary Roundilla. Ensimmäisen kierroksen 13 parasta joukkuetta jatkoi toiselle kierrokselle.

Suomen lohkossa Main Roundilla pelaavat myös Romania ja Tanska. Joukkueet kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa. Lohkoja on yhteensä 12, ja jokaisen lohkon paras sekä neljä parasta lohkokakkosta jatkavat suoraan Elite Roundille, jolla lopulta ratkotaan MM-kisoihin etenevät maat. Kahdeksan jäljelle jäänyttä lohkokakkosta pelaa keskenään pudotuspelit, joiden kautta vielä neljä joukkuetta jatkaa Elite Roundille.

Elite Roundilla 20 joukkuetta jaetaan viiden joukkueen lohkoihin. Joukkueet pelaavat muita oman lohkonsa joukkueita vastaan kotona ja vieraissa. Viisi lohkovoittajaa etenee suoraan MM-kisoihin, kun taas neljä parasta lohkokakkosta jatkaa pudotuspelikierrokselle. Pudotuspeleissä joukkueet arvotaan kahteen ottelupariin, joiden voittajat pääsevät myös MM-kisoihin.

Vuoden 2024 futsalin miesten MM-kisojen tarkat päivät tai isäntämaa eivät ole vielä tiedossa. Jos turnaus järjestetään Euroopassa, ottaa isäntäjoukkue automaattisesti yhden Euroopan kisapaikoista, jolloin Elite Roundin pudotuspelikierrokselle etenee vain kaksi parasta lohkokakkosta.

Nyt alkavat arvokisakarsinnat ovat futsalmaajoukkueen uuden päävalmentajan Sergio Gargellin ensimmäiset Suomen peräsimessä.

Suomen otteluohjelma futsalin MM-karsinnoissa

11. lokakuuta 2022: Suomi – Romania
8. marraskuuta 2022: Tanska – Suomi
1. maaliskuuta 2023: Romania – Suomi
8. maaliskuuta 2023: Suomi – Tanska

Suomen joukkue MM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan

Maalivahdit:
Kasper Kangas, Akaa Futsal
Antti Koivumäki, GFT
Juha-Matti Savolainen, KaDy

Kenttäpelaajat:
Henri Alamikkotervo, GFT
Jaakko Alasuutari, KS Constract Lubawa
Miika Hosio, GFT
Jani Korpela, Bielsko-Biela
Sergei Korsunov, G.S.D Modena
Justus Kunnas, Akaa Futsal
Jukka Kytölä, Italservice Pesaro
Mikko Kytölä, KaDy
Vesa Lilja, FC Kemi
Lassi Lintula, KaDy
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Olli Pöyliö, Riemu
Iiro Vanha, Akaa Futsal