Suomi pelaa syyskuun alussa paikasta vuoden 2023 MM-kisoihin. Kahdessa viimeisessä karsintaottelussa vastaan asettuavat lohkokakkosena oleva Irlanti ja lohkoa johtava Ruotsi. Joukkue joutuu kuitenkin lähtemään ratkaiseviin karsintaotteluihin ilman kahta avainpelaajaansa. 

Sekä Adelina Engman että Emmi Alanen joutuvat jättämään Helmarien ratkaisevat MM-karsintaottelut Irlantia ja Ruotsia vastaan väliin seurajoukkueissa sattuneiden loukkaantumisten takia. Sekä Hammarby IF:ää edustava Engman että Kristianstads DFF:ssä pelaava Alanen jättivät seurajoukkueidensa ottelut väliin menneenä viikonloppuna.

– Olemme kuluneella viikolla seuranneet molempien pelaajien tilannetta ja keskustelleet heidän kanssaan tiiviisti. Valitettavasti ”Adde” ja Emmi eivät ole tällä hetkellä käytettävissä, ja on itsestäänselvää, ettei turhia riskejä kummankaan kanssa haluta ottaa, Helmarien väliaikainen päävalmentaja Marko Saloranta sanoi Palloliitolle.

Suomen kokoonpanoon on nostettu yksi uusi pelaaja. Umeå IK:ta edustava Anni Miettunen liittyi Helmarien vahvuuteen maanantaina Dublinissa.

Suomi pelaa Dublinissa Irlantia vastaan torstaina 1. syyskuuta klo 21:00 Suomen aikaa. Ruotsin joukkue kohtaa Tampereella seuraavan viikon maanantaina 6. syyskuuta. Tuo ottelu alkaa klo 19:00.

Helmarit on MM-karsintalohkossaan kolmantena, pisteen päässä toisena olevasta Irlannista. Ruotsi on jo varmistanut lohkovoiton. Sekä Suomella että Irlannilla on kaksi ottelua jäljellä. Irlanti kohtaa Helmarien lisäksi Slovakian. Lohkon kakkonen etenee ensi vuonna pelattaviin MM-jatkokarsintoihin.


Brentford - Newcastle United