ComeOn

Vuoden 2026 MM-kisat järjestetään USA:ssa, Meksikossa ja Kanadassa. Otteluita tullaan pelaamaan 11 USA:n kaupungissa sekä kolmessa Meksikon ja kahdessa Kanadan kaupungissa.

Vaikka vuoden 2022 MM-kisat ovat vasta edessä, on Fifalla katse tiukasti jo seuraavassa MM-turnauksessa. Kansainvälinen jalkapalloliitto nimittäin julkisti perjantaina vuoden 2026 MM-kisojen kisakaupungit.

Fifa myönsi kisaisännyyden maille neljä vuotta sitten. USA:n, Meksikon ja Kanadan yhteishakemus voitti loppuvaiheessa niukasti Marokon hakemuksen.

Vuoden 2026 MM-kisat ovat monella tapaa poikkeukselliset. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun MM-kisat pelataan useammassa kuin yhdessä maassa sitten vuoden 2002. Samalla kyseessä on ensimmäinen kerta, kun MM-kisat jaetaan kolmen maan kesken.

Meksikosta tulee ensimmäinen maa, joka on ollut järjestämässä MM-kisoja kolmeen otteeseen. Maassa on aiemmin pelattu MM-kullasta vuosina 1970 ja 1986. USA:ssa on järjestetty aiemmin yhden jalkapallon miesten MM-kisat (1994). Kanadalle miesten MM-kisat ovat ensimmäiset.

Vuonna 2026 MM-kisoihin myös osallistuu ensimmäistä kertaa 48 joukkuetta nykyisen 32 sijasta. Turnauksessa tulee olemaan 16 kolmen joukkueen lohkoa. Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee pudotuspeleihin, joihin pääsee ensimmäistä kertaa koskaan 32 joukkuetta.

Kuudellatoista eri stadionilla pelataan yhteensä 80 ottelua, joista USA:ssa pelataan 60. USA järjestää myös kaikki turnauksen puolivälierät, välierät ja mitalipelit. Sekä Meksikossa että Kanadassa pelataan kymmenen ottelua.

– Uskon, että tämä osa maailmaa ei edes ymmärrä, mitä täällä tulee tapahtumaan vuonna 2026. Nämä kolme maata tullaan kääntämään ylösalaisin ja taas takaisin. Koko maailma tunkeutuu Kanadaan, Meksikoon ja USA:han yhtenä ilon ja onnellisuuden aaltona, koska siitä jalkapallossa on kyse, Fifan presidentti Gianni Infantino sanoi.

Vuoden 2026 MM-kisojen kisakaupungit

USA:
Seattle (Lumen Field)
San Francisco (Levi’s Stadium)
Los Angeles (Sofi Stadium)
Kansas City (Arrowhead Stadium)
Dallas (AT&T Stadium)
Atlanta (Mercedes Benz Stadium)
Houston (NRG Stadium)
Boston (Gillette Stadium)
Philadelphia (Lincoln Financial Stadium)
Miami (Hard Rock Stadium)
New York City (Metlife Stadium)

Meksiko:
Guadalajara (Akron Stadium)
Mexico City (Aztec Stadium)
Monterrey (BBVA Stadium)

Kanada:
Vancouver (BC Place)
Toronto (BMO Field)


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal