ComeOn

Costa Rica voitti Uuden-Seelannin 1–0 maanosien välisten MM-jatkokarsintojen viimeisessä ottelussa ja eteni vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin. Kaikki MM-kisojen 32 joukkuetta ovat nyt tiedossa.

Costa Rica on viimeinen joukkue, joka selviytyi talvella pelattaviin Qatarin MM-kisoihin. Joukkue tulee pelaamaan E-lohkossa yhdessä Saksan, Espanjan ja Japanin kanssa. Joukkue kaatoi maanosien välisessä MM-jatkokarsintaottelussa Uuden-Seelannin 1–0.

Costa Rica siirtyi ottelussa aikaiseen johtoon, jonka joukkue onnistui pitämään loppuun saakka. Entinen Arsenal-pelaaja Joel Campbell teki ottelun ainoan vain kolmen minuutin pelin jälkeen jatkamalla vasta 17-vuotiaan Jewison Bennetten keskityksen maaliin.

Uusi-Seelanti oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja haki tasoitusta aktiivisesti jo ensimmäisellä jaksolla. Chris Wood onnistui jo iskemään pallon maaliin 40. minuutilla, mutta VAR-tarkastus osoitti Uuden-Seelannin pelaajan rikkoneen maalia edeltäneessä tilanteessa.

Costa Rican päävalmentaja Luis Fernando Suárez teki tauolla jopa kolme vaihtoehtoa, mutta ei onnistunut kääntämään pelin virtauksen suuntaa. Uusi-Seelanti jatkoi paineistamistaan ja piti ottelun kontrollissaan.

Uuden-Seelannin tehtävä muuttui kuitenkin merkittävästi vaikeammaksi, kun vaihdosta sisään tullut Kosta Barbarouses otti suoran punaisen kortin oltuaan kentällä vain kahdeksan minuuttia.

Uusi-Seelanti sai kuitenkin vielä paikkansa. Vartti ennen loppua Clayton Lewis lähetti rangaistusalueen ulkopuolelta upean laukauksen kohti Costa Rican maalin yläkulmaa, mutta Keylor Navas torjui vedon hienosti kulmaksi. Vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua Wood pääsi karkaamaan Costa Rican puolustukselta, mutta Navas selvitti pienestä kulmasta lähteneen vedon.

Lopussa Uusi-Seelanti rummutti Costa Rican boksia keskityksillä, mutta Navas dominoi ilmatilaa ja nousi jälleen väliamerikkalaisten avainpelaajaksi. Uusi-Seelanti voitti laukaukset 15–4 ja piti palloa hallussaan 67-prosenttisesti, mutta Costa Rica jatkoi MM-kisoihin.

MM-kisojen kaikki 32 joukkuetta

Costa Rican ja Uuden-Seelannin välinen ottelu oli viimeinen karsintapeli vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin. Kaikki turnauksen 32 joukkuetta ovat nyt tiedossa. MM-kisat alkavat 21. marraskuuta.

Lohko A: Qatar, Ecuador, Senegal, Hollanti
Lohko B: Englanti, Iran, USA, Wales
Lohko C: Argentiina, Saudi-Arabia, Meksiko, Puola
Lohko D: Ranska, Tanska, Tunisia, Australia
Lohko E: Espanja, Saksa, Japani, Costa Rica
Lohko F: Belgia, Kanada, Marokko, Kroatia
Lohko G: Brasilia, Serbia, Sveitsi, Kamerun
Lohko H: Portugali, Ghana, Uruguay, Etelä-Korea


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal