ComeOn

Australia voitti Arabiemiraatit 2-1 tiistaina ja eteni Aasian edustajana maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin.

Australia saa vastaansa Perun ensi viikon maanantaina pelattavassa maanosien välisessä pudotuspeliottelussa. Ottelun voittaja etenee loppuvuodesta pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin.

Australian paikka maanosien välisissä pudotuspeleissä ratkesi tiistaina, kun joukkue voitti Arabiemiraatit 2–1 Aasian MM-karsintojen viimeisessä pudotuspeliottelussa. Aasian karsintojen kolmannessa vaiheessa kummankin lohkon kaksi parasta eteni suoraan MM-kisoihin. Lohkojen kolmansiksi tulleet jatkoivat pudotuspeliotteluun.

Arabiemiraattien puolustaja Ali Salmeen ohjasi epäonnekseen Ajdin Hrusticin volleyn omaan maaliinsa vain kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voitto piti Socceroosin toiveet viidennestä peräkkäisestä MM-kisapaikasta elossa vielä ainakin maanantaihin asti. Arabiemiraateille paikka MM-kisoissa olisi ollut historian toinen.

Jackson Irvine vei Australian johtoon 53 minuutin pelin jälkeen lähietäisyydeltä. Caio Cancelo kuitenkin tasoitti ottelun vain neljä minuuttia myöhemmin upealla viimeistelyllä. Australia kuitenkin kontrolloi pelin virtausta ja haki joukkueista kiivaammin voittomaalia pitkin toista puoliaikaa.

Palkinto tuli lopulta vain hetki ennen loppua, kun Hrustic laukoi Aaron Mooyn kulmapotkun suoraan ilmasta kohti Arabiemiraattien maalia ja pallo painui kimmokkeen kautta verkkoon.

Australia ja Peru ratkovat toiseksi viimeisen MM-kisapaikan kohtalon Ahmad bin Ali Stadiumilla Al Rayyanissa Qatarissa ensi maanantaina. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21:00. MM-kisojen viimeinen paikka jaetaan päivää myöhemmin, kun Uusi-Seelanti kohtaa Costa Rican toisessa maanosien välisessä jatkokarsintaottelussa.


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal