Uefa on vahvistanut maaliskuulta myöhemmäksi siirretyn Euroopan MM-jatkokarsintapolku A:n ottelupäivät. Myös maanosien välisten MM-jatkokarsintojen ottelupäivät ovat nyt tiedossa.

Euroopan MM-karsinnat oli tarkoitus saada pelattua loppuun yhdessä muiden maanosien MM-karsintojen kanssa maaliskuun loppuun mennessä. Venäjän radikaalisti aloittama hyökkäyssota kuitenkin pakotti myös kansainvälisen jalkapalloyhteisön uusimaan ottelukalenteriaan, sillä sodan kohteeksi joutunutta ja MM-karsinnoissa vielä mukana olevaa Ukrainaa ei olisi mitenkään voitu pakottaa pelaamaan kansainvälisiä otteluita alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Ukraina on mukana Euroopan MM-jatkokarsintojen pudotuspelipolussa A, jossa pelaavat myös Wales, Skotlanti ja Itävalta. Walesin ja Itävallan välinen välierä, jonka Wales voitti Gareth Balen kahdella maalilla, pelattiin normaalisti maaliskuussa, mutta polun toinen välierä ja finaali siirrettiin pelattavaksi myöhemmin.

Nyt päivämäärät lopuille otteluille ovat tiedossa. Ukraina ja Skotlanti kohtaavat A-polun toisessa välierässä 1. kesäkuuta. Voittaja kohtaa Walesin MM-kisapaikan ratkaisevassa finaalissa sunnuntaina 5. kesäkuuta. Finaalin jälkeen kaikki Euroopan MM-kisapaikat on jaettu.

Myös maanosien välisten MM-jatkokarsintojen ottelupäivät selvillä

Euroopan lisäksi myös Aasian MM-jatkokarsinnat venyivät kesäkuulle. Toisin kuin Euroopan karsinnoissa, Aasian MM-karsinnoissa ei kuitenkaan ole jaossa enää yhtään varmaa paikkaa Qatarin MM-kisoihin. Sen sijaan karsintalohkojensa kolmansiksi tulleet Australia ja Arabiemiraatit kohtaavat jatkokarsintaottelussa, jonka voittaja etenee maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin.

Maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin osallistuu neljä joukkuetta. Aasian jatkokarsintojen voittajan lisäksi pudotuspeleissä pelaavat Etelä-Amerikan MM-karsintojen viides, Pohjois- ja Väli-Amerikan MM-karsintojen neljäs ja Oseanian MM-karsintojen voittaja.

Joukkueet on jaettu yksiosaisiin otteluihin niin, että Aasian edustaja (Australia tai Arabiemiraatit) kohtaa Etelä-Amerikan karsinnoissa viidenneksi tulleen Perun. Oseanian MM-karsinnat voittanut Uusi-Seelanti puolestaan kohtaa Pohjois- ja Väli-Amerikan edustajan Costa Rican.

Australian ja Arabiemiraattien välinen jatkokarsintaottelu pelataan 7. kesäkuuta. Ottelun voittaja kohtaa Perun 13. kesäkuuta Qatarissa. Uusi-Seelanti ja Costa Rica puolestaan iskevät yhteen 14. kesäkuuta niin ikään Qatarissa. Otteluiden voittajat etenevät vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin.

Maanosien välisten MM-jatkokarsintojen jälkeen viimeisetkin paikat Qatarin MM-kisoissa on jaettu, ja kaikki 32 joukkuetta ovat tiedossa.

Vuoden 2022 MM-karsintojen ohjelma

Euroopan MM-karsinnat

  • 1. kesäkuuta: Skotlanti – Ukraina (Glasgow) (välierä)
  • 5. kesäkuuta: Wales – Skotlanti/Ukraina (Cardiff) (finaali, voittaja etenee MM-kisoihin)

Aasian MM-karsinnat

  • 7. kesäkuuta: Arabiemiraatit – Australia (Doha) (voittaja etenee maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin)

Maanosien väliset MM-jatkokarsinnat

  • 13. kesäkuuta: Arabiemiraatit/Australia – Peru (Doha) (voittaja etenee MM-kisoihin)
  • 14. kesäkuuta: Costa Rica – Uusi-Seelanti (Doha) (voittaja etenee MM-kisoihin)


Kanada - Uusi-Seelanti