Velobet

Portugali pelaa Qatarin MM-kisoissa talvella 2022. Kisapaikka varmistui voitolla Pohjois-Makedoniasta tiistai-iltana. Bruno Fernandes nousi Portugalin sankariksi iskemällä molemmat maalit 2–0 voitossa.

Portugali kohtasi tiistaina Euroopan MM-jatkokarsintojen C-polun finaalissa Pohjois-Makedonian, joka oli jo noussut karsintojen suurimmaksi yllättäjäksi kaatamalla polun välierissä hallitsevan Euroopan mestarin Italian.

Vuonna 2016 Euroopan mestaruuden voittanut Portugali osoittautui kuitenkin liian vahvaksi vastustajaksi. Sekä Cristiano Ronaldo että Diogo Jota olivat viedä isännät johtoon jo heti ottelun alkuvaiheilla. Lopulta Manchester Unitedin tähtipelaajan Bruno Fernandes iski ottelun avausmaalin 32 minuutin pelin jälkeen, minkä ansiosta Portugali pääsi tauolle johtoasemassa.

Fernandes vastasi myös pelin toisesta osumasta noin vartti toisen puoliajan alkamisen jälkeen. Maali tuntui jo syntyessään viimeiseltä niitiltä Portugalin MM-kisapaikalle, ja lopulta se myös oli sitä. Pohjois-Makedonia taisteli urheasti, mutta ei onnistunut murtamaan Portugalin puolustusta. Portugali ansaitsi voittajana paikan marras-joulukuussa pelattaviin MM-kisoihin kuudennen kerran peräkkäin.


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town