Ensimmäiset Euroopan MM-jatkokarsinnat pelattiin torstaina. C- ja B-polun finalistit ovat nyt selvillä, ja paikat Qatarin MM-kisoissa jaetaan ensi tiistaina. A-polussa Wales joutuu odottamaan finaalivastustajansa selviämistä kesäkuulle asti.

Euroopan MM-jatkokarsinnat polku A

Wales – Itävalta 2–1

Gareth Bale nousi jälleen maansa sankariksi. Walesin kapteeni iski kaksi upeaa maalia Cardiffin illassa, kun Wales eteni Euroopan MM-jatkokarsintojen A-polun finaaliin. Itävalta aloitti vaarallisesti, ja Christoph Baumgartnerin laukaus osui Walesin ylärimaan jo viiden minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Wales kuitenkin dominoi avausjaksoa. Bale avasi maalihanat tarkalla vapaapotkulla, ja lisäsi Walesin johdon kahteen heti toisen puoliajan alussa upealla viimeistelyllä. Marcel Sabitzer antoi Itävallalle toivoa 65. peliminuutilla, mutta Wales puolusti ottelun lopun hyvin ja piti johtonsa.

Skotlanti – Ukraina

A-polun toinen välierä pelataan vasta kesäkuussa.

Euroopan MM-jatkokarsinnat polku B

Ruotsi – Tšekki 1–0 ja.

Kuten oli odotettuakin, huippumaalintekopaikat loistivat poissaolollaan Ruotsin ja Tšekin välisessä kamppailussa Solnan Friends Arenalla. Ruotsin puolelta lähimpänä maalintekoa varsinaisella peliajalla kävi Alexander Isak, joka ohjasi Emil Forsbergin tarkan kulmapotkun jalallaan vain hieman Tšekin maalin yli. Myös Dejan Kulusevskilla oli pariin otteeseen sauma viedä Ruotsi johtoon, mutta Tšekin maali säilyi koskemattomana. Tšekin paras paikka siunaantui Milan Havelille, jonka volley avopaikasta karkasi Ruotsin maalin yli aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä. Viimein 110 minuutin pelin jälkeen kuparinen rikkoontui. Robin Quaison toi pallon Tšekin kuudentoista-alueen rajalle, pelasi pienessä tilassa upean seinäsyötön Isakin kanssa ja viimeisteli varmasti.

Puola – Venäjä

Ottelu peruttiin, kun Venäjä suljettiin kansainvälisen jalkapallotoiminnan ulkopuolelle. Puola eteni suoraan B-polun finaaliin.

Euroopan MM-jatkokarsinnat polku C

Italia – Pohjois-Makedonia 0–1

MM-karsintojen tähän asti suurin yllätys nähtiin Italiassa, kun Pohjois-Makedonia jätti hallitsevan Euroopan mestarin MM-kisojen ulkopuolelle toista kertaa peräkkäin. Aleksandar Trajkovskyn maali ottelun lisäajalla shokeerasi italialaiset ja käynnisti pohjoismakedonialaisten juhlat. Italia dominoi peliä läpi ottelun, mutta ei onnistunut murtamaan Pohjois-Makedonian tiivistä puolustusta. Parhaat paikat siunaantuivat kummallakin jaksolla Domenico Berardille, joka oli kuitenkin unohtanut viimeistelykengät kotiinsa. Pohjois-Makedonia näytti Italialle, mitä on tehokkuus, kun se hyödynsi käytännössä ottelun ainoan maalipaikkansa 92. minuutilla.

Portugali – Turkki 3–1

C-polun toisessa ottelussa ei yllätyksiä nähty. Portugali säilytti johtonsa Turkin toisen jakson kavennuksesta huolimatta. Otávio vei Portugalin johtoon hetki sen jälkeen, kun Bernardo Silvan laukaus oli käynyt Turkin maalin tolpassa. Hetkeä myöhemmin maalintekijä alusti Diogo Jotan osuman hyvällä keskityksellä. Burak Yilmaz kavensi pelin toisella jaksolla, mutta epäonnistui tasoittamaan ottelun rangaistuspotkusta hetkeä myöhemmin. Matheus Nunes viimeisteli loppulukemat lisäajalla.