Etelä-Amerikan MM-karsinnat jatkuvat ylihuomenna. Kaksi joukkuetta on varmistanut paikkansa Qatarin MM-kisoissa, mutta kolme paikkaa on vielä jaossa. 

MM-karsinnat Qatarin MM-kisoihin ovat edenneet loppusuoralle. Eurooppaa lukuun ottamatta jokaisen maanosaliiton MM-karsinnat pelataan loppuun seuraavan viikon aikana. Maaliskuun loppuun mennessä 29 maata on varmistanut paikkansa vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoissa.

Etelä-Amerikasta Qatarin MM-kisoihin etenee neljä ja puoli maata. Neljä joukkuetta etenee kisoihin suoraan MM-karsintojen perusteella, kun taas viides maa joutuu taistelemaan paikastaan maanosien välisissä MM-jatkokarsinnoissa. Äärimmäisen mielenkiintoisessa tilanteessa oleva runkosarja jatkuu huomenna.

Etelä-Amerikan MM-karsinnat

Etelä-Amerikan MM-karsinnat pelataan runkosarjana, jonka aikana jokainen joukkue pelaa 18 ottelua. Karsintojen neljä parasta etenee suoraan MM-kisoihin. Viides jatkaa maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin, jotka pelataan kesäkuussa. Siellä vastaan tulee Aasian MM-karsintojen viidenneksi paras maa.

Brasilia ja Argentiina ovat jo varmistaneet paikkansa Qatarin MM-kisoissa Etelä-Amerikan karsintojen kahtena parhaana joukkueena. Tämän jälkeen seuraa kuitenkin viiden joukkueen rypäs, joista kaikilla on vielä mahdollisuus ansaita paikka marraskuussa alkaviin MM-kisoihin.

Vahvin ehdokas MM-kisoihin on Ecuador, joka on kolmantena 25 pisteellä. Joukkueelle riittää kisapaikan varmistamiseen yksi voitto kahdesta viimeisestä ottelusta. Joukkue kohtaa viimeisillä kierroksilla Paraguayn ja Argentiinan.

Neljäntenä on tällä hetkellä Uruguay, jolla on 22 pistettä. Joukkueella on kuitenkin haastava loppuohjelma, sillä se kohtaa sekä viidentenä olevan Perun että kuudentena olevan Chilen. Kumpikin näistä maista haluaa syrjäyttää juuri Uruguayn neljän parhaan joukosta, joten otteluista voi odottaa todella kiivaita taistoja. Uruguaylla on kaikki omissa käsissä, sillä kahdella voitolla se jatkaa varmasti MM-kisoihin ja kahdella tasapelilläkin maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin. Toisaalta kahdella tappiolla maa on varmasti ulkona MM-kisoista.

Peru kohtaa Uruguay-ottelun jälkeen Paraguayn. Kaksi voittoa veisi maan varmasti MM-kisoihin, ja neljällä pisteellä irtoaisi varmasti paikka MM-jatkokarsinnoissa. Myös kaksi tappiota voi riittää, jos Chile ja Kolumbia eivät voita omia otteluitaan.

Kuudentena oleva Chile kohtaa Uruguayn jälkeen Brasilian, joten sen otteluohjelmaa voi pitää maista kaikkein vaikeimpana. Edes Uruguayn kaataminen ei riitä, jos muut maat pelaavat sopivasti ristiin, joten tänään pelattavassa Brasilia-ottelussa on todella isot panokset.

Viimeiseinä MM-kisoista haaveilee Kolumbia. Seitsemäntenä olevan joukkueen otteluohjelma on otollinen, sillä se kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussa jumbona olevan Venezuelan ja kahdeksantena olevan Bolivian. Edes kaksi voittoa ei kuitenkaan riitä paikkaan MM-kisoissa, vaan kolumbialaisten on toivottava, että myös muiden ottelujen tulokset ovat sille suosiollisia. Joukkue voi edetä MM-jatkokarsintaan, jos Peru voittaa molemmat ottelunsa ja Chile häviää Brasilialle, mutta myös, jos Peru pelaa Uruguayn kanssa tasan ja häviää Paraguaylle eikä Chile voita Brasiliaa.

MM-karsintojen toiseksi viimeiset ottelut pelataan ylihuomenna, lukuun ottamatta Argentiinan ja Bolivian välistä peliä, joka pelataan perjantaina. Viimeisen kierroksen ottelut pelataan kaikki ensi viikon keskiviikkona.

Etelä-Amerikan MM-karsintojen tilanne

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Argentina
6
5
0
1
8 - 2
15
2
Uruguay
6
4
1
1
13 - 5
13
3
Kolumbia
6
3
3
0
6 - 3
12
4
Venezuela
6
2
3
1
6 - 3
9
5
Ecuador
6
3
2
1
5 - 3
8
6
Brasilia
6
2
1
3
8 - 7
7
7
Paraguay
6
1
2
3
1 - 3
5
8
Chile
6
1
2
3
3 - 7
5
9
Bolivia
6
1
0
5
4 - 14
3
10
Peru
6
0
2
4
1 - 8
2

Etelä-Amerikan MM-karsintojen otteluohjelma

Ilmoitetaan myöhemmin
Bolivia - Venezuela
Ilmoitetaan myöhemmin
Uruguay - Paraguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Argentina - Chile
Ilmoitetaan myöhemmin
Peru - Kolumbia
Ilmoitetaan myöhemmin
Brasilia - Ecuador
Ilmoitetaan myöhemmin
Ecuador - Peru
Ilmoitetaan myöhemmin
Venezuela - Uruguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Kolumbia - Argentina
Ilmoitetaan myöhemmin
Paraguay - Brasilia
Ilmoitetaan myöhemmin
Chile - Bolivia
Ilmoitetaan myöhemmin
Bolivia - Kolumbia
Ilmoitetaan myöhemmin
Ecuador - Paraguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Venezuela - Argentina
Ilmoitetaan myöhemmin
Chile - Brasilia
Ilmoitetaan myöhemmin
Peru - Uruguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Uruguay - Ecuador
Ilmoitetaan myöhemmin
Paraguay - Venezuela
Ilmoitetaan myöhemmin
Kolumbia - Chile
Ilmoitetaan myöhemmin
Argentina - Bolivia
Ilmoitetaan myöhemmin
Brasilia - Peru
Ilmoitetaan myöhemmin
Paraguay - Argentina
Ilmoitetaan myöhemmin
Uruguay - Kolumbia
Ilmoitetaan myöhemmin
Venezuela - Brasilia
Ilmoitetaan myöhemmin
Ecuador - Bolivia
Ilmoitetaan myöhemmin
Peru - Chile
Ilmoitetaan myöhemmin
Bolivia - Paraguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Kolumbia - Ecuador
Ilmoitetaan myöhemmin
Argentina - Peru
Ilmoitetaan myöhemmin
Chile - Venezuela
Ilmoitetaan myöhemmin
Brasilia - Uruguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Ecuador - Venezuela
Ilmoitetaan myöhemmin
Paraguay - Chile
Ilmoitetaan myöhemmin
Brasilia - Kolumbia
Ilmoitetaan myöhemmin
Peru - Bolivia
Ilmoitetaan myöhemmin
Uruguay - Argentina
Ilmoitetaan myöhemmin
Bolivia - Uruguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Venezuela - Peru
Ilmoitetaan myöhemmin
Kolumbia - Paraguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Argentina - Brasilia
Ilmoitetaan myöhemmin
Chile - Ecuador
Ilmoitetaan myöhemmin
Ecuador - Brasilia
Ilmoitetaan myöhemmin
Paraguay - Uruguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Chile - Argentina
Ilmoitetaan myöhemmin
Kolumbia - Peru
Ilmoitetaan myöhemmin
Venezuela - Bolivia
Ilmoitetaan myöhemmin
Bolivia - Chile
Ilmoitetaan myöhemmin
Uruguay - Venezuela
Ilmoitetaan myöhemmin
Argentina - Kolumbia
Ilmoitetaan myöhemmin
Brasilia - Paraguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Peru - Ecuador
Ilmoitetaan myöhemmin
Kolumbia - Bolivia
Ilmoitetaan myöhemmin
Uruguay - Peru
Ilmoitetaan myöhemmin
Brasilia - Chile
Ilmoitetaan myöhemmin
Paraguay - Ecuador
Ilmoitetaan myöhemmin
Argentina - Venezuela
Ilmoitetaan myöhemmin
Bolivia - Brasilia
Ilmoitetaan myöhemmin
Venezuela - Kolumbia
Ilmoitetaan myöhemmin
Ecuador - Argentina
Ilmoitetaan myöhemmin
Chile - Uruguay
Ilmoitetaan myöhemmin
Peru - Paraguay

Brentford - Newcastle United