Etelä-Korea ja Iran etenivät Aasian MM-karsinnoista Qatarin MM-kisoihin. Myös Saudi-Arabia ja Japani selvittivät tiensä lähelle suoraa MM-kisapaikkaa helmikuun ensimmäisellä viikolla pelatuissa karsintaotteluissa.

Iran ja Etelä-Korea varmistivat paikkansa vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoissa helmikuun ensimmäisellä viikolla pelatuissa Aasian karsintaotteluissa.

Iran varmisti paikkansa, kun se voitti Arabiemiraatit 1–0 Mehdi Taremin maalilla. Iran on nyt pelannut Aasian karsintojen kolmannessa vaiheessa kahdeksan ottelua, joista se on voittanut seitsemän. Vain Etelä-Koreaa vastaan joukkue on jäänyt tasapeliin.

Etelä-Korean paikka MM-kisoissa puolestaan varmistui 0–2 voitolla Syyriasta. Joukkueen maalit iskivät Kim Jin-Su ja Kwong Changhoon. Etelä-Korea on lohkossa Irania kaksi pistettä perässä. Joukkueella on kahdeksasta ottelusta kasassa kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Kaikilla Aasian karsintojen A-lohkon joukkueilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta. Etelä-Korea ja Iran ovat kaukana karussa muilta joukkueilta, mutta kolmannesta sijasta ja paikasta jatkokarsinnoissa käydään vielä kova taistelu.

Arabiemiraatit ovat lohkon kolmantena yhdeksällä pisteellä, mutta Libanon ja Irak vaanivat perässä kuudessa ja viidessä pisteessä. Arabiemiraatit joutuvat pelaamaan lohkon päätöskierroksella Etelä-Koreaa ja Libanon Irania vastaan, kun taas Irak kohtaa lohkojumbona majailevan Syyrian.

Libanonin ja Irakin asetelmat kuitenkin huononivat merkittävästi, kun joukkueista kumpikin onnistui keräämään alkuvuoden maaotteluissa kuudesta mahdollisesta pisteestä vain yhden.

B-lohkossa Japani voitti lohkoa johtavan Saudi-Arabian ja nousi vain pisteen päähän lohkon kärkisijasta. Kaksikon takana suorasta paikasta Qatarin MM-kisoissa haaveilee Australia, joka on Japania kolme pistettä perässä.

Australialla on kuitenkin MM-kisapaikan suhteen avaimet vielä omissa käsissään, sillä joukkue kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan juuri Saudi-Arabian ja Japanin. Japani kohtaa lisäksi Vietnamin, joko on lohkon jumbona, ja Saudi-Arabia Kiinan, joka on lohkon toiseksi viimeisenä.

Lohkon muut joukkueet eivät voi saada Australiaa enää kiinni, joten joukkue on varmasti vähintään jatkokarsinnoissa. Aasian MM-karsintojen jatkokarsinnassa kummankin lohkon kolmanneksi tulleet joukkueet pelaavat vastakkain, ja voittaja etenee maanosien välisiin jatkokarsintoihin, joissa määritetään viimeiset paikat Qatarin MM-kisoissa.

Australian taivalta vaikeutti Omanin päästäminen viime hetkellä tasoihin helmikuun MM-karsintaotteluissa.

Aasian MM-karsintojen viimeiset ottelut pelataan maaliskuun 24. ja 29. päivä.

Aasian MM-karsintojen viimeisten kierrosten ottelut

Ilmoitetaan myöhemmin
Afganistan - Qatar
Ilmoitetaan myöhemmin
Korea DPR - Syyria
Ilmoitetaan myöhemmin
Uzbekistan - Turkmenistan
Ilmoitetaan myöhemmin
Pakistan - Saudi-Arabia
Ilmoitetaan myöhemmin
Nepal - UAE
Ilmoitetaan myöhemmin
Palestiina - Libanon
Bangladesh - Australia
Chinese Taipei - Oman
Kiina - Thaimaa
Singapore - Etelä-Korea
Hong Kong, China - IR Iran
Vietnam - Filippiinit
Myanmar - Japani
Indonesia - Irak
Intia - Kuwait
Kyrgyz Republic - Malesia
Jordania - Tadžikistan
Bahrain - Jemen
Ilmoitetaan myöhemmin
Korea DPR - Myanmar
Ilmoitetaan myöhemmin
Turkmenistan - Hong Kong, China
Ilmoitetaan myöhemmin
Jemen - Nepal
Japani - Syyria
Etelä-Korea - Kiina
Australia - Palestiina
Thaimaa - Singapore
Indonesia - Filippiinit
Malesia - Chinese Taipei
Tadžikistan - Pakistan
Qatar - Intia
Oman - Kyrgyz Republic
Libanon - Bangladesh
IR Iran - Uzbekistan
UAE - Bahrain
Kuwait - Afganistan
Irak - Vietnam
Saudi-Arabia - Jordania

Brentford - Newcastle United