Lipunmyynti tämän vuoden marras-joulukuussa pelattaviin Qatarin MM-kisoihin on nyt auennut. Ensimmäisessä vaiheessa lippuja voi hakea kuka tahansa, joten myös Suomesta käsin voi hakea lippuja mihin tahansa MM-kisojen otteluun.

Vuoden 2022 MM-kisojen lipunmyynti aukesi keskiviikkona 19. tammikuuta. Kiinnostus on ollut, kuten odotettua, todella suurta. Ensimmäisen vuorokauden aikana lippuja haettiin jopa 1,2 miljoonaa kappaletta.

Eniten lippuja on haettu kisojen järjestäjämaasta Qatarista. Muita maita, joista lippuja haettiin eniten, ovat Argentiina, Meksiko, Yhdysvallat, Arabiemiraatit, Englanti, Intia, Saudi-Arabia, Brasilia ja Ranska.

Pelkästään MM-kisojen finaaliin on haettu yli 140 000 lippua. Kuten totuttua, osto-oikeudet arvotaan kaikkien lippuja hakeneiden kesken tasapuolisen lipunmyynnin varmistamiseksi.

Lipunmyynnin ensimmäinen vaihe auki kaikille

Lipunmyynnin ensimmäisessä vaiheessa kenellä tahansa on siis oikeus hakea osto-oikeutta MM-kisojen lippuihin. Ensimmäinen vaihe päättyy helmikuun 8. päivä klo 11 Suomen aikaa.

Ensimmäisessä vaiheessa ei ole väliä sillä, hakeeko lippuja hakuajan alussa vai lopussa, sillä osto-oikeudet arvotaan kaikkien lippuja hakeneiden kesken tasapuolisesti. Lippuja hakeneet saavat tiedon siitä, ovatko osto-oikeuksia voittaneet, maaliskuun 8. päivään mennessä.

Lippujen hakeminen on sitovaa, ja jokainen lippuja hakenut sitoutuu maksamaan voittamansa pääsyliput.

– Ensimmäiset jalkapallon MM-kisat Lähi-Idässä tai arabimaissa ovat poikkeuksellinen tapahtuma. Yhdessä yhteistyökumppaniemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa Qatar odottaa malttamattomana, että voimme toivottaa fanit tervetulleiksi jakamaan intohimoaan jalkapalloa kohtaan, kokemaan uuden kulttuurin ja nauttimaan kaikesta, mitä maamme ja alueemme voi tarjota, vuoden 2022 MM-kisojen toimitusjohtaja Nasser AL Khater kertoi Fifan verkkosivuilla.

Lippuja voi hakea jokaiseen otteluun

Lippujen osto-oikeutta voi hakea Fifan verkkosivuilta.

Yksittäisiä lippuja voi hakea mihin tahansa Qatarin MM-kisojen otteluun avauspelistä finaaliin. Fanien on myös mahdollista hakea joukkuekohtaisia lippupaketteja, joihin kuuluvat tietyn joukkueen kaikki alkulohko-ottelut.

Valikoimasta löytyy myös neljän stadionin lippupaketti, johon sisältyy neljä ottelua, jotka kaikki pelataan eri stadioneille Qatarissa.

Nyt auki olevassa myynnissä on jaossa vain osa vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen lipuista. Qatarin MM-kisojen alkulohkot arvotaan huhtikuun ensimmäinen päivä, minkä jälkeen myös loput liput tulevat myyntiin.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth