Kuva: Wallpaperflare.com

Helmareiden MM-karsinnat jatkuivat torstaina ottelulla Ruotsia vastaan. Suomi oli ottelussa hyvin mukana varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella jaksolla isäntäjoukkue Ruotsi näytti tasonsa ja nappasi 2-1 voiton.

Göteborgin Gamla Ullevilla pelattu MM-karsintaottelu Suomen ja Ruotsin välillä alkoi kotijoukkueen hallinnalla. Ruotsi pyrki pääsääntöisesti etenemään laitojen kautta ja se pystyikin sitä kautta luomaan ongelmia Suomen puolustukselle, joka oli ajoittain todella sekaisin.

10. minuutin kohdalla Ruotsin Olivia Scough ja Fridolina Rolfö pelasivat hienon syöttökombinaation, josta syntyi ottelun ensimmäinen maalintekopaikka. Scoughin laukaus jäi kuitenkin heppoiseksi, eikä Tinja-Riikka Korpelalla ollut ongelmia tilanteen selvittämisessä.

Minuuttia myöhemmin Ruotsi kuitenkin onnistui maalinteossa. Suomen hyvän paineen jälkeen pallo menetettiin syvällä hyökkäysalueella. Isäntäjoukkue lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja Lina Hurtig pääsi antamaan pitkän pystysyötön täysin vapaaksi unohtuneelle Rolfölle. Barcelona-hyökkääjän kaunis viimeistely ei jättänyt Korpelalle mitään mahdollisuuksia. Helmareiden pakka oli tilanteessa pahemman kerran sekaisin, eikä kukaan seurannut keskisektorilta noussutta Rolföä.

13. minuutin kohdalla Ruotsi oli lähellä karata jo kahden maalin johtoon, kun Hurtig karkasi puolittaiseen läpiajoon. Korpelan upea venytys piti lukemat kuitenkin vielä siedettävinä. Tämän jälkeen Suomi alkoi kuitenkin pikkuhiljaa heräillä ja päästä paremmin peliin mukaan. Varovaisen alun jälkeen Ruotsin pallollista pelaajaa uskallettiin paineistaa aggressiivisemmin.

29. minuutin jälkeen Suomen vastaprässi tuotti tulosta. Hyökkäysalueella tapahtuneen pallonmenetyksen jälkeen Helmareiden puolustus taisteli pallon takaisin ja Ria Öling lähetti kauniin pystysyötön Ruotsin puolustuslinjan selustaan. Linda Sallströmin oikea aikainen liike, sekä ilmiömäinen laukaus takayläkulmaan toivat pelin tasoihin. Helmarit olivat jälleen pisteessä kiinni ja taistelutahto paistoi joukkueen otteista.

Kun pelikellossa oli 33.minuuttia, pallo jäi Ruotsin kulmapotkun jälkeen pyörimään vaarallisesti Helmareiden rangaistusalueelle. Suomen puolustus taisteli kuitenkin uhrautuvasti ja lukemat pysyivät ennallaan.

Toinen puoliaika

Suomi aloitti toisen puoliajan todella pirteästi ja pystyi luomaan painetta Ruotsin päätyyn. Varsinkin laitapuolustaja Emma Koiviston nousut aiheuttivat harmaita hiuksia isäntäjoukkueen alakerralle, mutta varsinaiset maalipaikat olivat harvassa. Reilun tunnin kohdalla Eveliina Summanen lähetti Sallströmin pystyyn, mutta HJK-kärjen veto leijaili tällä kertaa taivaan tuuliin.

Toisen puoliajan edetessä Ruotsi nosti prässipelaamistaan ja pystyi ottamaan kenttätapahtumat haltuunsa. Etenkin kentälle tullut Johanna Rytting Kaneryd aiheutti jatkuvasti ongelmia Helmareiden puolustukselle.

Kun ottelua oli pelattu 80 minuuttia Ruotsin paine kävi sietämättömäksi ja kotijoukkueen sankari Hurtig iski loppulukemat Filippa Angeldalin kauniista keskityksestä. Kovan kamppailun jälkeen Suomi ei pystynyt enää loppukiriin, saati uhkaamaan Ruotsin johtoa.

Helmarit jättivät kaikkensa kentälle ja pistemenetyksestä huolimatta joukkueesta voi olla ylpeä. Vastassa oli yksi maailman parhaista joukkueista ja kesän olympiafinalisti. Suomi on karsintalohkossaan toisena, joten MM-kisaunelma elää edelleen jatkokarsintojen myötä.


Kanada - Uusi-Seelanti