Kuva: Wallpaperflare.com

Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa nähtiin viime yönä maanosan kahden suurimman kilpailijan välienselvittely, kun Argentiina ja Brasilia kohtasivat. Estadio del Bicentenariolla Argentiinassa käyty kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Argentiinan ja Brasilian välinen ottelu herättää enemmän tunteita, kuin mikään muu yksittäinen urheilutapahtuma Etelä-Amerikassa. Maat kohtasivat myös kesällä Copa Américan finaalissa, jolloin Argentiina voitti 1-0. Etelä-Amerikan MM-karsintoja johtava Brasilia oli jo viime yön otteluun lähdettäessä varmistanut MM-kisapaikkansa. Argentiina on toisena kuusi pistettä perässä ja niin ikään menossa hyvää vauhtia Qatariin, mutta se ei voi olla vielä varma paikastaan.

Kuten odottaa saattaa, näiden kahden jättiläisen kohtaamisesta muodostui todella kuumaverinen kamppailu. Kotijoukkue Argentiina lähti todella aggressiivisella pelisuunnitelmalla liikkeelle ja Brasilian pelinrakentelua pyrittiin häiritsemään korkealla prässillä. Ilman Neymaria pelannut vierasjoukkue olikin ajoittain vaikeuksissa pelin avaamisen kanssa, eikä tiloja tuntunut löytyvän Argentiinan tiukassa puristuksessa.

Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka siunaantui kuitenkin Brasilialle, kun Vinícius Jr. pääsi nopean vastahyökkäyksen jälkeen nokikkain Argentiinan maalivahdin Emiliano Martínezin kanssa. Real Madrid-hyökkääjän nosto leijaili kuitenkin ohi maalin.

Kun 34 minuuttia oli pelattu isäntien Nicolás Otamendi löi törkeästi kyynärpäällään takaa tullutta Raphinhaa kasvoihin. Brasilialainen putosi nurmen pintaan ja hänen huulestaan vuoti runsaasti verta. Erotuomari Andrés Cunha arpoi hetken, mutta tilanteesta ei tuomittu rikettä Argentiinalle. Raphinha pystyi jatkamaan peliä, mutta tuomarin ratkaisu kuumensi ymmärrettävästi brasilialaisten tunteita.

Kotijoukkueen ensimmäisen jakson paras tilaisuus  syntyi 41. minuutilla, kun Rodrigo De Paul ampui vihaisesti rangaistusalueen rajalta. Brasilian maalivahti Alisson torjui kuitenkin upeasti takakulmaan suuntautuneen laukauksen.

Toinen puoliaika

Toisen puoliajan alussa Brasilian Fred sai hyvän tilaisuuden, mutta hänen vetonsa pysähtyi ylärimaan. Kun ottelua oli takana 71 minuuttia Brasilia pelasi nopean pallon Argentiinan boksiin. Matheus Cunha jätti pallon upeasti paremmalla maalintekosektorilla olleelle Vinicius Jr:lle, jonka laukauksen Martínez kuitenkin torjui helposti.

Kahta minuuttia myöhemmin Argentiina kävi lähellä maalintekoa, kun Lionel Messi pääsi ampumaan irtopallosta. Alisson esitti kuitenkin jälleen loistavan torjunnan ja lukemat säilyivät maalittomina.

Viihdearvoltaan peli oli korkea, vaikka maaleja ei nähtykään. Ottelu oli erittäin tunnepitoinen ja latausta ei puuttunut kummastakaan leiristä. Maiden välinen kilpailuasetelma on niin valtava, että se välittyy jokaiselle katsojalle kansallisuudesta riippumatta. Maalittoman tasapelin jälkeen Argentiinalla riittää vielä tehtävää varmistaakseen paikkansa MM-kisoissa. Päättyneen kamppailun perusteella voi vaan toivoa, että molemmat näistä jättiläisistä nähdään täydessä iskussa Qatarin MM-nurmella.


Kanada - Uusi-Seelanti