Kuva:Wallpaperflare.com

Huuhkajat otti askeleen lähemmäs kohti MM-unelmaansa, kun se voitti Bosnia ja Hertsegovinan vieraskentällä värikkäiden vaiheiden jälkeen. Loppulukemat kirjattiin 3-1 Suomen hyväksi. Huuhkajien maalintekijöinä kunnostautuivat Marcus Forss, Robin Lod, sekä Daniel O’ Shaughnessy.

Suomen kamppailu Bosnia ja Hertsegovinan vieraana käynnistyi odotetusti kotijoukkueen hallinnalla. 11. minuutin kohdalla kotijoukkue hyökkäsi vasemmalta laidalta ja keskelle täysin vapaaksi unohtuneelle Miralem Pjanićille siunaantui tuhannen taalan paikka. Suomen onneksi taiturin laukaus leijaili kuitenkin taivaan tuuliin.

20. minuutin jälkeen Suomi sai ensimmäisen laukauksen maalia kohti, kun laidalta noussut Nicholas Hämäläinen keskitti ja Marcus Forss pääsi puskemaan. Yritys suuntautui kuitenkin suoraan Bosnia ja Hertsegovinan maalivahdin Ibrahim Sehicin syliin. Kun 22 minuuttia oli takana, Teemu Pukki karvasi upeasti pallon keskiviivan tuntumassa kotijoukkueen alimmalta mieheltä Sinisa Sanicaninilta, ja karkasi läpiajoon. Ensimmäinen kosketus oli kuitenkin hieman louhikkoinen ja Sanicanin ehti viime hetkellä hätiin, ennen kuin kotkalainen sai laukausta aikaiseksi.

Pukki pääsi muutamaa minuuttia myöhemmin kokeilemaan rangaistuspotkusta, kotijoukkueen puolustajan käsivirheen seurauksena. Veto ei kuitenkaan ollut tällä kertaa paras mahdollinen. Sehic aavisti oikein, sekä torjui varmasti. Epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen Huuhkajat kuitenkin sisuuntui ja sai valtavan momentumin päälle. Ottelun 29. minuutilla Pukki pelasi Glen Kamaran kanssa upean seinäsyöttökuvion ja jatkoi maalin eteen nousseelle Forssille, joka iski pomppivan pallon reppuun. Suomi ansaitusti ottelussa johtoon.

Raitala katseli punaista

Kahdeksan minuuttia myöhemmin nähtiin jälleen draamaa, kun kotijoukkue lähti nopeaan vastahyökkäykseen kesken Suomen hallinnan. Jukka Raitala jäi juoksukilpailussa kakkoseksi Sead Kolasinacia vastaan ja oli pakotettu rikkomaan. Takaapäin tullut taklaus osui suoraan Kolasinacin nilkkaan ja tuloksena oli suora punainen kortti Raitalalle. Vaikka Kolasinac loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään kentän, voidaan tuomiota pitää ankarana. Keltainen kortti olisi ollut täysin paikallaan tilanteessa, jossa Raitala ei ollut linjan alin mies. Ensimmäisen puoliajan loppu oli Bosnia ja Hertsegovinan hurjaa painostusta, mutta Huuhkajat puolusti uhrautuvasti. Pelin kuva näytti tässä vaiheessa selvältä.

Huuhkajat osoitti taktista kypsyyttä, sekä valtavaa taistelutahtoa

Toisella puoliajalla Suomi ei kuitenkaan tyytynyt pelkästään vetäytymään vaan pyrki myös vajaamiehisenä hallitsemaan palloa ja rakentelemaan hyökkäyksiä. Kun 51 minuuttia oli pelattu Robin Lod lähetti vapaapotkun Bosnia ja Hertsegovinan boksiin. Kotijoukkueen puolustuksen sekoillessa, Pukki taisteli pallon päätyrajalta Suomelle ja syötti rangaistusalueen sisään nousseelle Leo Väisäselle. Hänen oivaltava jatkonsa taaksepäin tavoitti Lodin, joka tykitti vastustamattomasti pallon verkkoon. 2-0 Suomelle.

Bosnia ja Hertsegovina kavensi 69. minuutin kohdalla, kun Luka Menalo jatkoi vapaapotkun suoraan ilmasta upeasti ohi Lukas Hradeckýn. Pelin kuva meni jälleen uusiksi ja kotijoukkueen kannattajien usko heräsi.

Huuhkajat vastasi kuitenkin nopeasti jälleen Lodin vapaapotkun seurauksena. Daniel O’Shaughnessy jäi täysin vapaaksi ja ohjasi ilmiömäisesti vasemmalla jalallaan Suomen kahden maalin johtoon. Isäntien kavennuksesta oli ehtinyt vierähtää vain neljä minuuttia. Ottelun loppua kohden paine kasvoi Huuhkajien päädyssä, mutta armoton taistelu toi lopulta kolme pistettä. Mieletön trilleri, jonka jälkeen Huuhkajien MM-unelma elää ja hengittää. Jatkokarsintapaikka on askeleen lähempänä ja kaikki on vielä mahdollista.


Kanada - Uusi-Seelanti