Kuva: Bildbyrån

Suomi kohtaa tällä viikolla Bosnia ja Hertsegovinan vieraissa lauantaina klo 16:00. Ensi viikon tiistaina Huuhkajat pelaavat Ranskaa vastaan Olympiastadionilla klo 21:45 alkavassa ottelussa. MM-karsinnat päättyvät Huuhkajien osalta Ranska-otteluun.

MM-kisapaikka edelleen omissa käsissä

Suomi on ennen kahta viimeistä kierrosta MM-karsintalohkonsa kolmantena 8 pisteellä. Pisteen edellä oleva Ukraina on pelannut ottelun enemmän. Ranska johtaa lohkoa 12 pisteellä ja menee todennäköisesti selvään lohkovoittoon. Les Bleus saattaa ratkaista lohkovoiton jo lauantaina Kazakstania vastaan, mikä olisi todennäköisesti hyvä asia Suomen MM-kisahaaveiden kannalta.

Suomen lauantainen vastustaja Bosnia ja Hertsegovina on puolestaan lohkonelosena pisteen Huuhkajia perässä. Joukkue saattaa vielä nousta lohkokakkoseksi, jos se voittaa Suomen kotonaan. Myös lauantain vastustajalla on siis paljon pelissä.

MM-karsintalohkojen voittajat etenevät suoraan ensi vuoden joulukuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Lohkokakkoset puolestaan jatkavat MM-jatkokarsintaan. Huuhkajien lohkovoitto vaatisi, että Ranska häviäisi Kazakstanille ja että Suomi voittaisi päätösottelussa Ranskan. Lohkon kakkospaikka on sen sijaan täysin Huuhkajien omissa käsissä. Jos Bosnia ja Hertsegovina kaatuu lauantaina, ovat asetelmat lohkon päätöskierrokselle herkulliset.

Joukkueeseen muutoksia viime hetkillä

Suomen joukkue täydentyi vielä keskiviikkona yhdellä pelaajalla, kun Juha Pirinen liittyi Huuhkajien vahvuuteen. 30-vuotias Hakan kasvatti oli maajoukkueen mukana viimeksi tämän vuoden maaliskuussa, jolloin Huuhkajat kohtasivat Sveitsin. Pirinen pelasi ottelussa täydet minuutit, mutta sen jälkeen häntä ei ole maajoukkueessa nähty.

Valkeakoskelainen on alun perin vasen laitapuolustaja, mutta on viime aikoina esiintynyt seurajoukkueessaan AS Trencinissa myös topparina. Pirisen monipuolisuudelle voikin tulla käyttöä, sillä Suomi pelaa lähtökohtaisesti kummatkin ottelunsa viiden puolustajan linjalla.

Pirinen siirtyi Sloveniaan viime vuoden kesällä, mitä ennen hän pelasi Norjan Tromssassa. Ennen siirtymistään ulkomaille puolustaja voitti kaksi Suomen mestaruutta HJK:ssa.

Samalla Huuhkajat ilmoittivat, että Tomas Lam joutuu jäämään marraskuun MM-karsintaotteluista sivuun nilkkavamman vuoksi.


Kanada - Uusi-Seelanti