Kuva: Wallpaperflare.com

Ensi vuonna pelattavat jalkapallon miesten MM-kilpailut näytetään Suomessa ensimmäistä kertaa kahdella eri kanavalla. Marras-joulukuussa Qatarissa järjestettävä turnaus pitää sisällään 64 ottelua. Yle ja MTV ovat sopineet jakavansa vastuun kisojen jokaisen ottelun televisioinnista.

Qatarissa ensi vuonna käytävät miesten MM-kilpailut järjestetään poikkeuksellisesti loppuvuodesta maan kuuman ilmaston takia. Yle ja MTV näyttävät yhdessä turnauksen jokaisen pelin.

Yle on ollut aiemmin vastuussa MM-turnausten televisioinnista Suomessa ja se näyttää tällä kertaa 42 ottelua, joihin kuuluu kisojen ensimmäinen ottelu, sekä finaali. MTV puolestaan näyttää 22 peliä suorana tv-kanavilla, sekä maksuttomana C Moren suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Kanavat olivat sopineet näyttävänsä yhdessä vuoden 2026 MM-kilpailut. Ylen puolelta oltiin tyytyväsiä, kun yhteistyöstä sovittiin myös ensi vuoden kisojen kohdalla.

– Tämä on luonteva jatko aiemmalle vuoden 2026 kisoista sovitulle yhteistyölle MTV:n kanssa. Pääsemme aloittamaan kumppanuudessa uudenlaisen vaiheen, samaan tapaan kuin muissa Pohjoismaissa on tehty jo vuosia. Kokemukset esimerkiksi Ruotsista ja alustavat suunnitelmat MTV:n kanssa lupailevat suomalaisille urheilufaneille erinomaista kokonaisuutta, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Poikkinen toteaa.

Ensimmäistä kertaa MM-kisoja televisoivan MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen oli niin ikään mielissään yhteistyön alkamisesta.

– On hienoa, että aiemmin sovittu yhteistyö vuoden 2026 kisoista saa jatkoa ja, että yhteistyö MTV:n ja Ylen välillä käynnistyy jalkapallon MM-kilpailujen parissa jo vuonna 2022. Luvassa on erinomainen kokonaisuus suomalaisten futisfanien iloksi ja valjastamme innolla MTV:n kokemuksen suurista urheilutapahtumista kisahuuman kasvattamiseksi.

Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat


Kanada - Uusi-Seelanti