Kuva: Bildbyrån

Suomen miesten maajoukkue pelaa viimeiset MM-karsintaottelunsa vuoden 2022 MM-kisoihin marraskuussa. Joukkue kohtaa ensin Bosnia ja Hertsegovinan vieraissa 13.11. Karsinnat päättyvät Ranskaa vastaan Olympiastadionilla tiistaina 16.11.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkaisi Suomen joukkueen MM-kisapaikan kannalta ratkaiseviin otteluihin keskiviikkona. Sekä Jere Uronen, Daniel O’Shaughnessy että Marcus Forss palaavat maajoukkueen vahvuuteen lokakuun poissaolojen jälkeen. Etenkin Urosen paluu on Huuhkajien kannalta elintärkeää, sillä turkulaisen nousut vasemmalla laidalla ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa Suomen pelitavan kannalta.

Loukkaantumisten takia joukkueesta sivuun jäivät viime aikoina paljon vastuuta saanut Nikolai Alho ja pienemmissä rooleissa olleet Sauli Väisänen sekä Kaan Kairinen.

Myös Tim Sparv joutuu pysyttelemään edelleen poissa maajoukkuetehtävistä. Huuhkajien kapteeni pelasi Veikkausliigan päätöskierroksella mestaruuden varmistaneen ottelun viimeiset hetket, mutta oli sitä ennen sivussa viisi ottelua putkeen.

Luvassa historialliset ottelut

Suomi on tällä hetkellä karsintalohkonsa kolmantena, pisteen toisena olevaa Ukrainaa perässä. Huuhkajat ovat kuitenkin pelanneet ottelun vähemmän kuin ukrainalaiset. Bosnia ja Hertsegovina on Suomesta pisteen päässä.

Ranska seilaa todennäköisesti selvään lohkovoittoon, mutta jatkokarsintapaikkaan oikeuttava kakkossija on edelleen Huuhkajien omissa käsissä. Tästä muistutti myös Kanerva.

– Edessä on isot haasteet, mutta homma on omissa käsissä, kun ajatellaan lohkon kakkossijaa. Mielenkiinnolla odotetaan ja kädet jo syyhyää, että päästään tekemään joukkueen kanssa hommia. Tarvitsemme minimissään sen neljä pistettä, että saamme kakkospaikan. Siinä on tekemistä, mutta uskomme siihen, että pystymme venymään. Tämä joukkue on tehnyt ennenkin ihmeitä, Kanerva sanoi Palloliiton tiedotustilaisuudessa.

Marraskuun ottelut ovat historiankin valossa äärimmäiset merkittävät, sillä ne saattavat määrittää sen, pelaako Suomi ensimmäistä kertaa jalkapallon MM-kisoissa. Voitto Bosnia ja Hertsegovinasta antaisi Huuhkajille loistavat asemat lohkon päätöskierrokselle, jolloin Suomelle riittäisi tasapeli lohkovoiton todennäköisesti varmistanutta Ranskaa vastaan. Myös tappio Ranskaa vastaan riittäisi tässä tilanteessa Suomelle, jos Ukraina ei voita viimeistä otteluaan Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Huuhkajien ottelut marraskuun MM-karsinnoissa

13.11. 16:00 Bosnia ja Hertsegovina – Suomi
16.11. 21.45 Suomi – Ranska

Suomen joukkue marraskuun MM-karsintaotteluissa:

Jesse Joronen, Brescia Calcio
Lukas Hradecký, Bayer 04 Leverkusen
Carljohan Eriksson, Mjällby AIF
Joona Toivio, BK Häcken
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Paulus Arajuuri, Anorthosis Famagusta FC
Robert Ivanov, Warta Poznan
Daniel O’Shaughnessy, HJK
Juhani Ojala, Motherwell FC
Jukka Raitala, Minnesota United FC
Nicholas Hämäläinen, Los Angeles Galaxy
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Albin Granlund, Stal Mielec
Jere Uronen, Stade Brestois 29
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Onni Valakari, Pafos FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, SK Brann
Urho Nissilä, KuPS
Thomas Lam, CSKA-Sofia
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Joel Pohjanpalo, Caykur Rizespor
Marcus Forss, Brentford FC
Robin Lod, Minnesota United FC
Teemu Pukki, Norwich City


Brentford - Newcastle United