Kuva: Bildbyrån

Huuhkajat kohtaavat lokakuussa Ukrainan ja Kazakstanin kahdessa elintärkeässä MM-karsintaottelussa. Ottelu Ukrainaa vastaan pelataan lauantaina 9.10. Helsingissä. Kazakstanin Suomi puolestaan kohtaa tiistaina 12.10. Nur-Sultanissa.

Markku Kanerva julkaisi keskiviikkona Huuhkajien joukkueen lokakuun MM-karsintaotteluihin. 24 pelaajan ryhmä ei välttämättä ole lopullinen joukkue, sillä Kanerva totesi, että kokoonpanoa saatetaan täydentää vielä myöhemmin.

Historiallisesta EM-kisajoukkueesta kalkkiviivoilla pudonneet Juhani Ojala ja Albin Granlund tekevät paluun maajoukkueeseen. Myös syyskuun maajoukkuepeleissä vakuuttavasti esiintynyt Urho Nissilä ja Kaan Kairinen sekä Ruotsin Allsvenskanissa hurjaan syysvireeseen yltynyt maalivahti Carljohan Eriksson ovat mukana joukkueen vahvuudessa. Myös Skotlannin liigaan täksi kaudeksi siirtynyt Ilmari Niskanen tekee paluun Huuhkajiin.

Maajoukkueen tutuista nimistä Tim Sparv, Jere Uronen ja Daniel O’Shaughnessy ovat sivussa nyt nimetystä joukkueesta. O’Shaughnessyn poissaolon syynä on loukkaantuminen. Sparv puolestaan saattaa liittyä ryhmään myöhemmin, jos hänen pelikuntonsa sen sallii. Joukkueeseen nimetty Rasmus Schüller on pelikiellon vuoksi sivussa Ukraina-ottelusta.

Suomi ja Ukraina ovat tasapisteissä lohkon toisella ja kolmannella sijalla. Huuhkajilla on kuitenkin yksi ottelu Ukrainaa vähemmän pelattuna. Voitto kummastakin pelistä tarjoaisi Suomelle loistavat asemat marraskuussa pelattaviin viimeisiin MM-karsintaotteluihin. Lohkon kakkonen etenee jatkokarsintaan, jossa ratkotaan viimeiset vuoden 2022 MM-kisoihin selviävät joukkueet.

Suomen joukkue lokakuun MM-karsintaotteluihin:

Jesse Joronen, Brescia Calcio
Lukas Hradecký, Bayer 04 Leverkusen
Carljohan Eriksson, Mjällby AIF
Joona Toivio, BK Häcken
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Paulus Arajuuri, Anorthosis Famagusta FC
Robert Ivanov, Warta Poznan
Juhani Ojala, Motherwell FC
Albin Granlund, Stal Mielec
Jukka Raitala, Minnesota United FC
Nikolai Alho, MTK Budapest
Nicholas Hämäläinen, Los Angeles Galaxy
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Onni Valakari, Pafos FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, SK Brann
Kaan Kairinen, Lillestrøm SK
Urho Nissilä, KuPS
Robin Lod, Minnesota United FC
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Joel Pohjanpalo, Caykur Rizespor
Marcus Forss, Brentford FC
Teemu Pukki, Norwich City

Lähde: Suomen Palloliitto


Brentford - Newcastle United