Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkue lokakuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin Azerbaidžania ja Itävaltaa vastaan on nimetty. Pikkuhuuhkajat kohtaavat Azerbaidžanin Sumgayitissa perjantaina 8. lokakuuta klo 19:30 ja Itävallan Tampereella tiistaina 12. lokakuuta klo 19:30.

Ottelut voi katsoa maksutta Yle Areenasta.

Vastustajilla erilainen alku EM-karsinnoille

Azerbaidžanin EM-karsintaurakka on alkanut heikosti. Joukkue on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan Kroatialle ja Itävallalle yhteismaalein 8-0. Itävallalla on puolestaan Azerbaidžan-voiton lisäksi taskussaan 2-0 voitto Virosta sekä 1-3 tappio Norjaa vastaan.

Suomi on lohkon neljäntenä kolmella pisteellä. Takana on sekä 3-0 voitto Virosta että 0-3 tappio Kroatialle. Voittamalla molemmat lokakuun karsintaottelunsa Pikkuhuuhkajat siirtyisivät vähintään lohkokolmosiksi Itävallan edelle. A-lohkon kärjessä porskuttavat Norja ja Kroatia, joilla on molemmilla kasassa kuusi pistettä kahdesta ottelusta.

EM-karsinnat päättyvät ensi vuoden kesäkuussa.

Pikkuhuuhkajat täynnä tuttuja nimiä

Suomen U21-maajoukkueen mukana on lokakuussa kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Joukkue on lähes sama kuin syyskuun maaotteluissa, sillä Santeri Väänänen on ainoa uusi nimi joukkueessa. Lisäksi syyskuun ottelut loukkaantumisen takia väliin jättänyt Terry Ablade palaa kokoonpanoon.

Suurin huomio kiinnittynee kuitenkin syyskuun karsintapelissä Kroatiaa vastaan ihastuttaneeseen Anssi Suhoseen sekä täksi kaudeksi Ranskaan siirtyneeseen Nathan Skyttään. Kummaltakin nuorukaiselta on mahdollista nähdä todellinen läpimurto kansainvälisille kentille tällä kaudella.

Suomen U21-poikien jalkapallomaajoukkue lokakuun otteluihin:

Lucas Bergström , Chelsea FC
Rasmus Leislahti, Ilves
Viljami Sinisalo, Aston Villa FC
Terry Ablade, Fulham FC
Oliver Antman, FC Nordsjælland
Pyry Hannola, SJK
Juho Hyvärinen, FC Inter
Taneli Hämäläinen, KuPS
Daniel Håkans, SJK
Jere Kallinen, AC Oulu
Ville Koski, FC Honka
Adam Marhiev, FK Spartaks Jūrmala
Eetu Mömmö, U.S. Lecce
Anthony Olusanya, HJK
Matti Peltola, HJK
Matias Rale, FC Honka
Naatan Skyttä, Toulouse FC
Anssi Suhonen, Hamburger SV
Julius Tauriainen, SC Freiburg
Robin Tihi, AFC Eskilstuna
Matias Vainionpää, SJK
Santeri Väänänen, HJK
Leo Walta, FC Nordsjælland