Vuoden 2019 jalkapallon naisten MM-kisat pelattiin Ranskassa 7. kesäkuuta – 7. heinäkuuta välisenä aikana. Turnauksessa oli mukana 24 maajoukkuetta eri puolilta maailmaa, jotka kilpailivat naisjalkapallon suurimmasta tittelistä. Kisat olivat kahdeksannet naisten MM-kisat, ja ne olivat täynnä jännitystä, dramaattisia otteluita ja upeaa urheiluhenkeä.

Turnaus alkoi alkulohkovaiheella, jossa 24 joukkuetta oli jaettu kuuteen neljän joukkueen lohkoon. Joukkueet kohtasivat muut oman lohkonsa joukkueet kertaalleen. Pudotuspeleihin eteni jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä neljä parasta kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta.

Pudotuspelivaiheessa 16 joukkuetta kohtasi toisensa neljännesvälierissä. Ottelut olivat tiukkoja ja täynnä jännitystä. Vuoden 2019 MM-kisojen neljännesvälieräparit näyttivät tältä:

 • 🇩🇪  Saksa – 🇳🇬  Nigeria 3-0
 • 🇳🇴  Norja – 🇦🇺  Australia 1-1 (4-1 rp.)
 • 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿  Englanti – 🇨🇲  Kamerun 3-0
 • 🇫🇷  Ranska – 🇧🇷  Brasilia 2-1 (ja.)
 •  🇪🇸  Espanja – 🇺🇸  Yhdysvallat 1-2
 • 🇸🇪  Ruotsi – 🇨🇦  Kanada 1-0
 •  🇮🇹  Italia – 🇨🇳  Kiina 2-0
 •  🇳🇱  Hollanti – 🇯🇵  Japani 2-1

Neljännesvälierien voittajat etenivät puolivälieriin, joissa kamppailtiin paikoista välieriin. Puolivälierissä pelasivat nämä joukkueet:

 • 🇳🇴  Norja – 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿  Englanti 0-3
 • 🇫🇷  Ranska – 🇺🇸  Yhdysvallat 1-2
 •  🇮🇹  Italia –  🇳🇱  Hollanti 0-2
 • 🇩🇪  Saksa – 🇸🇪  Ruotsi 1-2

Välierissä nähtiin entistä kovempaa taistelua, kun joukkueet taistelivat paikoista loppuotteluun ja pronssiotteluun.

Lopulta turnauksen välieriin selvisivät Yhdysvallat, Englanti, Hollanti ja Ruotsi. Yhdysvallat kohtasi Englannin toisessa välieräottelussa, jonka se voitti tiukan taiston jälkeen 2-1. Toinen välierä oli Hollannin ja Ruotsin välinen kamppailu, jonka Hollanti voitti jatkoajan jälkeen 1-0.

Jalkapallon naisten MM-kisat 2019: välierät

Englanti – USA 1-2
10’ Christen Press 0-1
19’ Ellen White 1-1
31’ Alex Morgan 1-2

Hollanti – Ruotsi 1-0 (ja.)
99’ Jackie Groenen 1-0

Pronssiottelussa kohtasivat Englanti ja Ruotsi. Ottelu oli tasainen, mutta lopulta Ruotsi osoittautui vahvemmaksi ja voitti ottelun 2-1, saavuttaen siten kolmannen sijan turnauksessa.

Loppuottelussa Yhdysvallat ja Hollanti kohtasivat toisensa. Yhdysvallat, joka oli hallitseva maailmanmestari, oli ennakkosuosikki ottelussa. Ottelu oli tiukka, mutta lopulta Yhdysvallat osoitti olevansa vahvempi joukkue ja voitti ottelun 2-0. Yhdysvaltain maalintekijöinä toimivat Megan Rapinoe, joka onnistui rangaistuspotkusta, ja Rose Lavelle, joka laukoi upean kaukolaukauksen Hollannin maaliin. Voitettuaan ottelun Yhdysvallat juhli neljättä jalkapallon naisten maailmanmestaruuttaan.

Vuoden 2019 jalkapallon MM-kisojen pronssiottelu

Englanti – Ruotsi 1-2
11’ Kosovare Asllani 0-1
22’ Eva Jakobsson 0-2
31’ Fransesca Kirby 1-2

Jalkapallon naisten MM-kisojen 2019 finaali

USA – Hollanti 2-0
61’ Megan Rapinoe (rp.)
69’ Rose Lavelle

Vuoden 2019 jalkapallon naisten MM-kisat olivat monella tapaa historialliset. Turnaus keräsi ennätyksellisen määrän katsojia sekä stadioneilla että televisiossa, mikä osoitti naisten jalkapallon kasvavan suosion maailmanlaajuisesti. Lisäksi monissa otteluissa nähtiin upeita suorituksia ja yllättäviä tuloksia, jotka pitivät katsojat jännityksessä aina turnauksen loppuhetkiin saakka.

Yhdysvallat osoitti jälleen kerran olevansa naisten jalkapallon suurmaa, mutta myös monet muut maat, kuten Hollanti, Ruotsi, Englanti ja Ranska, esittivät vahvoja otteita ja osoittivat, että kilpailu maailman huipulla on kovempaa kuin koskaan. Turnauksen jälkeen monet pelaajat ja valmentajat korostivatkin sitä, kuinka tärkeää on jatkaa naisten jalkapallon kehittämistä ja tarjota yhä parempia mahdollisuuksia pelaajille eri puolilla maailmaa.

Vuoden 2019 jalkapallon naisten MM-kisat jäävät historiaan paitsi Yhdysvaltain neljännen mestaruuden, myös monien muiden unohtumattomien hetkien ja tarinoiden ansiosta. Turnaus oli todiste siitä, että naisten jalkapallo on noussut uudelle tasolle ja tulee jatkossakin tarjoamaan katsojilleen jännitystä ja iloa maailmanlaajuisesti.